En Sıcak Konular

Büyük zirvede ne konuşuldu?

8 Ocak 2008 21:23 tsi
Büyük zirvede ne konuşuldu? Washington ziyaretinde Başkan George W. Bush ile görüşmesinden sonra ABD temaslarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, medyaya ziyareti ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Kıbrıs'la ilgili olarak artık sıranın ABD'de olduğunu Bush'a söyledim.İlişkilerimizin neticesi bölgesel ve küresel anlamda önemli neticeler vermektedir. Bu açıdan ortaklığımızı çok önemsiyoruz.

İlişkilerin özünde ortak değerler vardır. Demokrasiye olan inanç, insan haklarına saygı ilişkilerimizin temelini oluşturmaktadır. Stratejik işbirliğimizin önemini teyit ettik ve bunun devam edeceğini tekrarladık. Terörle Mücadeledeki kararlığımızı vurguladık.

Irak ile ilgili vizyonumuz tek bir Irak ve Irak'taki istikrarın ve güvenliğin sağlanması çok önemlidir. Oradaki huzur bizim için büyük değer taşıyor. Irak'ın normalleşmesi ve Irak'ın güvenliği için ABD ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Ortadoğu'ya çıkacak olan ABD Başkanına bu konudaki tecrübelerimizi anlattık. Barış süreci ile ilgili Türkiye'nin katkılarını ve bundan sonra yapılacakları anlattık.

Afganistan bizim için önemli bir konudur. Afganistan tecrübelerimizi uzun uzun anlattım. Afganistan-Pakistan ilişkilerinin öneminin altını çizdim. Bu konudaki son ziyaretlerim hakkında benden bilgi istedi. Ben de ziyaretlerimle ilgili görüşlerimi aktarma fırsatı buldum. 2.Afganistan- Pakistan zirvesi Mart'ta İstanbul'da olacak.

Avrupa Birliği ile ilgili destekleri için teşekkürlerimizi ilettik. Bu konudaki desteklerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Enerji konusunda Türkiye'nin rolü üzerinde konuştuk. Bu konu geniş bir gündem oluşturdu görüşmemizde. Geniş bir şekilde enerji güvenliğini konuştuk. Önemil konuların başında terörle mücadele geldi. Bush'ta terörle mücadelede işbirliğinde hiç tereddüt görmedim.Terörle ortak mücadele sürecek

Bu ziyaretin temel hedefi ilişkilerimizi devam ettirmek, bölgesel ve global ortaklığımızı sürdürmeyi amaçladık. İyi bir görüşme oldu. Görüşmeden mutlu ayrıldım.

 



Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,662 µs