''PKK siyasal örgütse size ne gerek var?'' | " /> ''PKK siyasal örgütse size ne gerek var?'' | "/>

En Sıcak Konular

''PKK siyasal örgütse size ne gerek var?''

9 Ocak 2008 08:06 tsi
''PKK siyasal örgütse size ne gerek var?''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da öğrencileri hedef alan hain saldırıyı bir kez daha kınarken, terör örgütü ile arasına mesafe koymayan DTP'ye sert göndermelerde bulundu.

Menfur olayda hayatını kaybeden gençlerin isimlerini duygu dolu ifadelerle anan Erdoğan, hiç kimsenin meşru zemin ile gayri meşru çizgide aynı anda bulunamayacağının altını çizdi. Erdoğan, ardından isim vermeden DTP'ye şöyle seslendi: "Terör örgütü için 'siyasî bir örgütlenme' diyen anlayış acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Madem siyasî bir örgüt, size ne gerek var? Niçin hâlâ kalkıp tavrınızı koyamıyorsunuz? Siz korktukça, kaçtıkça biliniz ki korkunun ecele faydası yoktur, gelip bir gün sizi yakalayacaktır.''

Başbakan Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmanın büyük bölümünü geçen hafta Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör saldırısına ayırdı. Erdoğan, 'uluslararası uyuşturucu mafyasının maşası' diye nitelendirdiği örgütün sonun başlangıcına yaklaştığını vurguladı. Erdoğan, demokrasi, hukuk ve adaletin güçlenmesi ve Ankara'nın bütün kurumlarıyla kalbini Anadolu'ya vermesi sonucunda teröristlerin tabanının kurutulduğunu kaydetti. "Allah'ın izniyle özgüvenimiz tamdır. Milletimize güveniyoruz, milletimiz de bizlere, devletine, hükümetine güveniyor. Millet ile devlet arasındaki bu karşılıklı güven duygusunu her gün biraz daha güçlendirmek siyasetimizin temel misyonudur." diyen Erdoğan, bugüne kadar karanlıktan beslenen terör örgütü mensuplarının Türkiye'nin açık ve şeffaf bir demokrasiye ulaşmasından büyük rahatsızlık duyduğunu anlattı. Diyarbakır'daki son cinayetlerin terör örgütünün çocuk masumiyetine bile tahammülü olmadığını en açık biçimde gösterdiğine işaret eden Erdoğan, ortaya çıkan fotoğrafın, insaf sahibi herkesin içini yaktığını ifade etti. Bölge halkının terör ortamının olumsuzluklarından çok çektiğini belirten Erdoğan, Diyarbakır izlenimlerini şöyle anlattı: "Bölge halkı terör yüzünden büyük bedeller ödedi. Son dönemdeki gelişmelerle geleceğe dair ümitleri artan Diyarbakırlı kardeşlerimiz, huzur ortamının devam etmesini, bu tür terör eylemleriyle huzurlarının bozulmamasını arzuluyor. Terör; her türlü gelişmenin, ekonomik, siyasi ve demokratik açılımın önünde büyük bir engel. Güneydoğu, Doğu Anadolu halkı, artık terörün olumsuz sonuçlarından etkilenmek, acı çekmek istemiyor. Görüştüğümüz herkes 'artık bu acı, kan, gözyaşı dinsin' diyor. Bu yüzden Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları, bu hain saldırıyı kınadıklarını, sağlanan güven ve istikrar ortamını baltalayacak her türlü terörist girişime karşı bir bütün olarak tavır aldıklarını gösterdi."

3 yeni kuruşluk tazminata kızdı

Başbakan Erdoğan, şehitlere 'kelle' dediği iddiasıyla hakkında verilen 3 kuruşluk manevî tazminat cezasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, kendisine yapılan ağır hakaretlerin yargı tarafından ağır eleştiri kapsamında değerlendirildiğini hatırlattı. Ardından eleştirilerini sıraladı: "Neymiş birisine ben 'sayın' demişim ve bundan dolayı açılan dava da ne biliyor musunuz? 3 kuruşluk manevî tazminat davası. Niye? Acaba diğerleri tutar mı tutmaz mı? Hile-i şer'iyye uygulayacaklar ya... 'Adalet mülkün esasıdır' diyorsak, bu esas yerine gelmeli. Çünkü ben ceza alıyorsam, bu cezaya inanmalıyım. Şu olaya bak, 3 kuruşluk manevî tazminat. Ne demek bu? 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı ben manevî tazminata mahkûm ettirdim.' Olmaz böyle şey. Hukuk bu kadar zedelenmemeli, bu duruma getirilmemeli."

Alevîleri rencide eden yayına tepki

Cuma günü Alevilerin iftarına katılacak olan Erdoğan, buluşma öncesinde sıcak mesajlar verdi. Almanya'da bir televizyonun Alevî vatandaşları rencide ettiğini belirten Erdoğan, hadisenin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın gerekli girişimlerde bulunduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Çirkin ima ve ithamlar İslam dinine ve milletimizin en önemli ortak değerlerinden olan aile geleneklerine bağlı Alevî vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün milletimizi derinden üzmüştür. AB'nin eski ve güçlü ülkesi Almanya'nın bu konudaki hassasiyeti Türkiye için önemlidir. Evrensel ölçekte saygı gerektiren ve mevzuatla koruma altına alınan inanç, fikir, ifade ve yayın özgürlüklerinin, kültürlerarası diyalog ve hoşgörüyü geliştirecek şekilde kullanılması gerekiyor."

Eylem planını açıklıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, grup konuşmasında Diyarbakır'da meydana gelen ve öğrencileri hedef alan hain saldırı üzerinde durdu. Erdoğan, kürsüye çıkmadan önce Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile bir süre görüştü.

Bu arada Erdoğan, yarın 60. Hükümet'in eylem planını açıklayacak. Plan, hükümetin 2008-2012 yılları arasında öngörülen hedeflerini kapsayacak.
 
zaman



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,664 µs