En Sıcak Konular

DTP'nin açıklamasına asker sloganı

9 Ocak 2008 08:14 tsi
DTP'nin açıklamasına asker sloganı

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde kesilen bir incir ağacı yüzünden işlenen cinayet sonrası çıkan gerginlik üzerine DTP açıklama yapmak istedi, jandarma slogan attı, halk askere destek verdi.

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde kesilen bir incir ağacı yüzünden işlenen cinayet sonrası ortaya çıkan gerginlik devam ederken, DTP'liler konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında yoğun güvenlik önlemleri alan ve "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan atan jandarmaya, Yeniceliler de alkışlarla destek verdi.

Diyarbakır'dan beldeye göç ederek yerleşen Necdet B.'nin (32) bahçedeki incir ağacının kesilmesi yüzünden tartıştığı Hüseyin Çakır'ı (26) yaralayıp, Çakır'ın dayısının oğlu Neyzen Şen'i (28) öldürmesinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen beldedeki gerginlik sürüyor.

 Katil zanlısı Necdet B.'nin amcasının evinin kundaklanmasından sonra zanlının bazı yakınları beldeyi terk ederken, Şen'in ölümünün 7. gününde verilen yemeğin ardından yaklaşık 100 kişilik grup, katil zanlısının yakalanması için mezarlığa kadar yürüyüş yapmış, kalabalık daha sonra "Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz", "Kahrolsun PKK", "Yenice bizimdir, bizim kalacak" şeklinde sloganlar atarak cenaze evine kadar yürümüştü. Yürüyüş sırasında Güneydoğulu vatandaşlara ait olduğu belirtilen bazı iş yerlerinin camları kırılmıştı.

Bu olayların ardından DTP'nin Mersin, Tarsus ve Yenice teşkilatları, bugün Yenice beldesi Atatürk Caddesi üzerindeki parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında yaşanabilecek herhangi bir provokasyona engel olmak için parti binası önüne gelen jandarma birliği, araçlarından indikten sonra "Vatan sana canım feda" şeklinde yürüyüş kararı sayarak, caddedeki yerini aldı. Bu sırada Yeniceliler, askere alkışlarla destek vererek, "Yenice sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı.

Ardından Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş, DTP'li yöneticilerle konuşup, basın açıklamasını yaptıktan sonra sessizce dağılmalarını istedi. Jandarma, basın açıklaması sırasında caddeye giriş ve çıkışları da kapattı.

Parti binası önündeki yaklaşık 75 kişilik grup adına açıklama yapan DTP Tarsus İlçe Başkanı Abdullah Ölmez, saldırıları kınadıklarını belirtirken, gerginliğin sona erdirilmesinde Yenice halkına büyük görevler düştüğünü, eskiden olduğu gibi kardeşçe, barış içerisinde yaşamak istediklerini söyledi. DTP'liler, yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından parti binasına çıktı.

Bu arada, olayın ardından Çamlıyayla ilçesinden beldeye takviye olarak gönderilen jandarma komando bölüğü, beldenin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturdu.

HABER 7
 



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,884 µs