En Sıcak Konular

Suikastin tanığı ilk kez konuştu

9 Ocak 2008 09:18 tsi
Suikastin tanığı ilk kez konuştu
Vatikan'da Papa 2'nci John Paul'e düzenlenen suikastın görgü tanığı rahibe Lucia Giudici suskunluğunu bozdu. Giudici, suikastin ardından kaçmaya çalışan Ağca'yı üzerine atlayarak durdurduğunu anlattı.

Vatikan'da 1981'de Papa 2'nci John Paul'e düzenlenen suikastın ardından kaçmaya çalışan Mehmet Ali Ağca'nın yakalan-masını sağlayan rahibe Lucia Giudici yıllar süren suskunluğunu bozdu. Giudici, kaçmaya çalışan Ağca'yı üzerine atlayarak durdurduğunu anlattı.

Roma'da çıkan yerel gazete İl Tempo'ya konuşan rahibe Lucia Giudici, 'Ali Ağca'yı nasıl durdurdum' başlığıyla yayımlanan haberde, 13 Mayıs 1981'de bir arkadaşıyla San Pietro Meydanı'na geldiklerini, Papa'nın geçişi sırasında bir anda uzun boylu bir adam önünü kapattığını anlattı. Ellerini kaldırarak Papa'yı görmesini engellediği için adama kızdığını anlatan rahibe, sonradan Mehmet Ali Ağca olduğunu öğrendiği bu kişinin fotoğraf çekmeye çalıştığını düşündüğünü söyledi. “Aniden bir patlama oldu. Önce bunun bir gösteri olduğunu sandım” diyen Giudici, daha sonra patlamaların silah sesi olduğunu anladığını ve aynı anda adamın elindeki silahtan duman çıktığını gördüğünü söyledi.


AĞCA'NIN ÜZERİNE ATLADIM

“O anda önümdeki kişinin Papa'yı vurduğunu düşündüm” diyen Rahibe Giudici, herkesin Papa'ya ne olduğunu anlamaya çalıştığını, kendisinin ise önündeki adama dikkat ettiğini belirterek olay anını şöyle anlattı. “Adam kaçmaya çalışırken ayağı taşa takıldı. Yerde yatan adamı gördüm ve üzerine atladım. 'Bunu neden yaptın?' diye tekrar tekrar sorduğumu hatırlıyorum. O ise 'Ben değilim' diye cevap verdi. 'Seni gördüm. Papa'yı vurdun' dedim. Sonra insanlar geldi. Bazıları polisin geldiğini, onu bırakmamı söyledi. Ama ben hiçbir polis görmedim. Ancak sonra polislerin sivil olduğunu ve bu arada onları da tekmelediğimi öğrendim.

Suikastin ardından 'Rahibe İtalya'yı kurtardı' ifadesiyle manşetlere çıkan Giucidi Papa tarafından da kabul edilip kutsanmıştı.

yenişafak



Bu haber 264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs