En Sıcak Konular

DP'nin 'abileri' sonuçtan memnun değil!

9 Ocak 2008 09:38 tsi
DP'nin 'abileri' sonuçtan memnun değil! Demokrat Parti'nin 'abileri' Olağanüstü genel kuruldan çıkan sonuçtan pek memnun değil. Abilerin ortak kanısı seçimde 'figüranların yarışması' oldu. İşte partinin ağabeyleri, Hüsamettin Cindoruk, İsmet Sezgin ve Turhan Tayan'dan olağanüstü kongrenin

CİNDORUK: Ortaya çıkan fotoğrafın değerlendirilecek bir tarafı yok

SEZGİN: 3 sene önce bu isimler lider olacak dense kimse inanmazdı

TAYAN: Ümit vermeyen bir tablo. Figüranları yarıştırdılar

DP’de emanetçi tartışmalarının gölgesinde yapılan olağanüstü kongreden çıkan sonuç, partinin duayen isimlerini de memnun etmedi. Bir dönem merkez sağın liderlerinden olan Hüsamettin Cindoruk, İsmet Sezgin ve Turhan Tayan kongre sonucunu VATAN’a şöyle değerlendirdi:

‘Tanımıyorum’

Hüsamettin Cindoruk: Yeni yönetime başarılar diliyorum. Arkadaşların büyük bölümünü tanımıyorum. O nedenle de ortaya çıkan fotoğrafın benim için değerlendirilecek, yorumlanacak bir tarafı kalmıyor.

‘AKP’nin istediği oldu’

İsmet Sezgin: Allah diyorum... Demokrasinin varisi bir partinin kongresi böyle mi olmalıydı, basına böyle mi yansımalıydı? Hoş olmadı, doğru olmadı. AKP’nin istediği oldu. Ben böyle bir oluşumun toparlanmaya vesile teşkil edeceğine inanmıyorum. GİK üyelerini parti içinde tanıyan çok kimsenin olduğunu sanmıyorum. Bu yönetimin DP kitlesini temsil edebileceği kanısında da değilim. Bu ara dönemi ancak Sayın Cindoruk gibi birikimi deneyimi kazanımı olan bir devlet adamı tarafından yönetilebilirdi. Partiyi derler toparlardı. Ama olmadı. Niye olmadı? Eski liderler devreye girdi. Eski liderler ellerini eteklerini çeksinler. Yetmedi mi partiye yaptıkları kötülük de yeni kötülüklere sahne almak için uğraşı içinde oluyorlar. 3 sene önce koskoca DP’nin yönetimine bunlar gelecek GİK üyesi olacak dense kimse inanmazdı. Bu tablo kesinlikle içime sinmiyor. Sadece benim değil, kongre sonuçlandığın bu yana yüzlerce kişi arıyor beni. İnşallah biz yanılırız. Çiller dönecek deniyor. Ben sanmıyorum. Tansu Hanım akıllı kadındır. Maceraya girmez. Girerse partide yeni bir reaksiyon başlar.

Ağar-Çiller inatlaşması

Turhan Tayan: Bana göre kimin genel başkan kimin GİK üyesi seçildiği önemli değil. Önemli olan kongrenin verdiği mesaj. Kongre ’merkez sağın toparlanma adresi DP’dir’ mesajını verememiştir. Merkez sağda birlik bütünlüğün sağlanması önce DP’nin kendi içinde birlik bütünlüğün sağlanmasına bağlı. Kendi içinde bütünlüğü sağlayamamış bir DP merkez sağda nasıl bütünleşme adresi olacak?

Bu kongre Sayın Çiller ile Sayın Ağar’ın bir anlam veremedim hesaplaşma, inatlaşma, bilek kuvveti yarışması haline getirildi. Kongreye her ikisinin gölgesi düştü. Akil politikacılar olaya seyirci kaldı. Sonuçta delegasyon ikiye bölündü. Hoş olmayan bir kongre, ümit vermeyen bir tablo ortaya çıktı. Ne kadro, ne tablo, ne mesaj tatminkar değil. Bu hesaplaşma Mayısta da tekrarlanırsa, bu dava, bu misyon yok olma noktasına getirilir.

Çiller ve Ağar kongreye el koymamalıydılar ve arzu ediyorlar ise kendileri çıkmalıydılar. Bunu da yapmadılar. Figüranları yarıştırdılar. Bu gördüğüm hesaplaşma hırsı Mayıs kongresi ile ilgili umutlarımı da maalesef boşa çıkaracak gibi.

Sayın Demirel’den sonra parti Çiller ve Ağar ile yakın ve dar kadroları tarafından kötü idare edildi. Bunun sonucunda parti 27,5’lardan 4,5’a geriledi. Bunun hesabını vermemiş olanların bu partinin mukadderatına el koymaya hakkı yoktur.

Entrikalar yapıldı

Başka isimlerin çıkış yolarını tıkadılar. Gereksiz lüzumsuz çalışmalara giriştiler. İyiniyetli kişilerin önünü açmadılar, entrikalarla önlerini tıkadılar. Sayın Hüsamettin Cindoruk olsaydı en azından bu sıkıntılı kriz dönemi iyi idare edilirdi. Yönetim boşluğu doldurulur, bölünme de giderilirdi. Ama GİK seçimi yapılmaksızın görev kabul edilen Cindoruka son anda GİK seçimi dayatıldı. Sonuçta bu kongrede bir gölge oyunu ve gölge kavgasına dönüştü.

Bana göre genç arkadaşlarımız Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu’ya da büyük haksızlık yapıldı. Çünkü onlar da “figüran” haline getirildi.

Süleyman’dan Süleyman’a nasihatler

Türk siyasetinin önemli isimleri eski milletvekilleri İhsan Saraçlar ile Hasan Erdoğan’ın cenaze töreninde bir araya geldi. Saraçlar ve Erdoğan için düzenlenen törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Meclis başkanları İsmet Sezgin ve Kemal Güven’in yanısıra eski DYP’li bakanlar ve milletvekilleri ile Meclis personeli katıldı. TBMM ve Kocatepe Camii’ndeki törenlere DP’nin yeni Genel Başkanı Süleyman Soylu da katıldı. Soylu bir ara Süleyman Demirel’in yanına gelerek sohbet etti. Sohbeti görenler ’Genç Süleyman, siyasetin kurdundan taktik alıyor’ yorumu yaptı.

Vatan



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,231 µs