En Sıcak Konular

Irkçı türkçüler 1.5 yıl sonra mahkemede

9 Ocak 2008 11:32 tsi
'Kürt nüfusu durdurulsun' kampanyasıyla tepki çeken Türkçü Toplumcu Budun Derneği'nin Başkanı Cenk Tozkoparan hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan dava açıldı.

İzmir'de kurulan ve 'Kürt nüfus artışı durdurulsun kampanyası ile ismini kamuoyuna duyuran Türkçü Toplumcu Budun Derneği Başkanı'na sonunda Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesinden dava açıldı. Buduncular, pek çok aydının da yargılandığı 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla mahkemeye çıkacak.

İzmir'de kurulan Türkçü Toplumcu Budun Derneği'nin (TTBD) başlattığı 'Kürt nüfus artışı durdurulsun' kampanyası 1.5 yıl sonra yargıya taşındı. Dernek kurucusu Cenk Tozkoparan'a, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216. maddesinden dava açılırken, Türkçü Toplumcu Budun Derneği'nin de kapatılması isteniyor.

Türk Toplumcu Budun Derneği bir buçuk yıl önce İzmir'de, 'Kürt Nüfus artışı Durdurulsun' yazılı bir stand açıp, Kürt karşıtı bildiriler dağıtmıştı. Bildiride şöyle yazıyordu, "Ey Türk kadın ve erkeği! Türkçülük için bir çocuk daha yap. Çünkü sen azalıyorsun, hainler, kapkaççılar, uyuşturucu satıcıları çoğalıyor... Biz Kürt ve Çingene çetelerine ve yobazlara hak ettiği cevabı verecek Türkçü Toplumcu Buduncularız." Polis tepkiler üzerine standı kaldırdı. Ancak kampanya internet üzerinden sürdü. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri suç duyurusunda bulundu. İzmir Valiliği Dernekler Müdürlüğü harekete geçerek, dernek defterlerinde 'tahrifat' yapıldığını belirledi.

'Dernek de kapatılsın'

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, derneğin internet sitesindeki yayınlar yoluyla 'vatandaşlar arasında ayrımcılık yaptığını belirterek Tozkoparan hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği' gerekçesiyle TCK'nın 216. maddesi gereğince dava açtı. Derneğin de kapatılması istendi.

radikal



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs