En Sıcak Konular

Hanımefendiyi CIA de durduramadı!

9 Ocak 2008 16:05 tsi
Hanımefendiyi CIA de durduramadı! ABD Washington'da tüm dünyadan siyasetçilerin uğrak mekanı haline gelen lüks 'Cafe Milano'da bakan eşleriyle birlikte yemek yiyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, kendisini koruyan ABD Gizli Servisi'nin kendi güvenliği için uyarıları

Amerikan yönetiminin önde gelen isimleri, krallar, yabancı devlet başkanları, senatör, kongre üyeleri ve işadamlarının uğrak yeri olarak bilinen 'Cafe Milano'ya gelen Hayrünnisa Gül ve yanındaki bakan eşleri, hem Türk güvenlik görevlileri hem de ABD Gizli Servisi görevlileri tarafından korundu.

Masa seçiminde "titiz" davranan ve ABD'li korumaların "arka bölümdeki masaya oturun" önerisini dikkate almayan Gül, Georgetown'un işlek caddelerinden Prospect Avenue'ya bakan cam kenarına oturmak istedi.

Amerikalı korumalar ise, "oraya oturulması durumunda sorumluluk kabul etmeyecekleri"ni söyledi. Hayrünnisa Gül, buna rağmen kararından vazgeçmeyerek cam kenarındaki masaya oturdu.

Şoförlere yemek isteğine itiraz

Hayrünnisa Gül, masasını seçtikten sonra restoran görevlilerine "korumalara da masa hazırlanması" talimatı verdi, ardından kendilerini getiren araçların şoförlerinin içeri alınarak yemek yemesini istedi.

Ancak Gül'ü korumakla görevli ABD Gizli Servisi görevlileri, şoförlerin araçlarını terketmelerini güvenlik gerekçesiyle uygun bulmadı.

Domuz eti ve alkol sorusu

Kendisine hizmet eden garsona yiyeceklerin içinde domuz eti ve alkol olup olmadığını soran Hayrünnisa Gül, enginarlı Milano pizza sipariş etti. Orijinal Milano pizzada yer alan domuz eti Gül'ün pizzasına konulmadı.

Hayrünnisa Gül, ana yemek olarak da restoranın en ünlü yemeği ıstakozlu makarna siparişi verdi.

Alkolsüz özel tatlı

Cafe Milano'nun menüsündeki 5 çeşit tatlının tamamında alkollü içki kullanılması nedeniyle Hayrünnisa Gül için şef tarafından özel bir tatlı yapıldı.

Gül ve korumaların masasındaki yemek için 'Cafe Milano' 500 dolar hesap çıkarttı.

Hesap heyet tarafından ödenmedi ancak faturanın yüzde 20 bahşiş ile birlikte Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne gönderilmesi istendi.

Dün ABD Başkanı George W. Bush'un eşi Laura Bush ile çay partisinde buluşan Hayrünnisa Gül'e, Cafe Milano'da Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in eşi Annalisa Şimşek, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un eşi Gülgün Şensoy eşlik etti.

Haber10



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,976 µs