301. maddede değişikliğe red! | " /> 301. maddede değişikliğe red! | "/>

En Sıcak Konular

301. maddede değişikliğe red!

9 Ocak 2008 16:18 tsi
301.  maddede değişikliğe red! Başbakan Erdoğan kızdı, "Biraz daha çalışın" dedi. 301'de yapılacak değişiklikler ertelendi. Türk Ceza Kanununun Türklüğe hakareti düzenleyen tartışmalı 301. Maddesiyle ilgili değişiklik yine ertelendi. Adalet Bakanlığı'nın taslağı Ak Parti içinde t

Erdoğan kızdı. "Biraz daha çalışın" dedi. 301'de yapılacak değişiklikler ertelendi.

Türk Ceza Kanununun Türklüğe hakareti düzenleyen tartışmalı 301. Maddesiyle ilgili değişiklik yine ertelendi. Adalet Bakanlığı'nın taslağı Ak Parti içinde tartışma yarattı. Tartışmanın nedeni 301'den yargılanmanın izne bağlanması ve ceza üst sınırı üzerindeki anlaşmazlık… Merkez yürütme kurulundaki tartışmaların ardından Başbakan "Biraz daha çalışın netleştirin" talimatını verdi.

Elif Şafak'tan Hasan Cemal'e kadar bir çok yazarın Türklüğe hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandığı madde Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda masaya yatırıldı ve kurul üyeleri arasında anlaşmazlık yarattı. Önümüzde haftaya Bakanlar Kurulu'na gelmesi beklenen 301. Madde'de yapılacak değişiklikler ertelendi.

BİRAZ DAHA ÇALIŞIN

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek yargılama izninin Adalet Bakanına bırakılmasına karşı çıktı. Bazı merkez yürütme kurulu üyeleri ise bu iznin siyasi olduğunu ve bakan tarafından verilmesi gerektiğini söyledi.

İktidar üyeleri 301'den mahkûm olanlara verilecek cezanın üst sınırının üç yıldan ikiye çekilmesinde de uzlaşamadı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan 'biraz daha çalışılması' talimatını verdi. Böylece değişiklik yine ileri bir tarihe ertelendi.

TÜRKLÜĞÜ YERİNE TÜRK MİLLETİ

Mevcut maddede "Türklüğü, cumhuriyeti alenen aşağılayan kişi altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır " ifadesi var. Adalet bakanlığınca hazırlanan teklifte "Türklüğü" yerine "Türk milleti'ni", "cumhuriyeti" yerine ise "Türkiye cumhuriyeti'ni" ifadeleri getiriliyor. Suçun yurt dışında işlenmesi halinde cezanın arttırılması hükmünün ise maddeden çıkartılması öngörülüyor. Muhalefet ise değişikliğe sıcak bakmıyor. MHP lideri Bahçeli partisinin tavrını grup toplantısında açıkladı; "Değişikliğe karşıyız " dedi. CHP'ye göre ise sorun maddede değil uygulamada... CHP, değişiklik konusundaki kararını hükümetin teklifini gördükten sonra verecek.

İnternet haber



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs