En Sıcak Konular

Genelkurmay "ağır darbeyi" açıkladı

9 Ocak 2008 21:00 tsi
Genelkurmay Teröristler çembere alındı! Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi harekatla eş zamanlı Türkiye sınırları içinde de art arda operasyonların bilançosu açıklandı. İşte 10 günlük süre içinde Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan terörle mücadele bila

 

Teröristler çembere alındı! Asker son 10 günün terör bilançosunu açıkladı. TBMM'den sınır ötesi operasyon için onay alan hükümetin, tezkere yetkisini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne vermesinin ardından terörle mücadelede etkili sonuçlar alınmaya başladı.

Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi harekatla eş zamanlı Türkiye sınırları içinde de art arda operasyonlar yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı operasyonlara ilişkin bilgileri internet sitesinde yayınlamaya devam ediyor.
 
31 Aralık günü yani 2007'nin son gününden itibaren 10 günlük süre içinde Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yer alan terörle mücadele bilançosu:
 
31 Aralık 2007:
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Keşkuvari mahallesi bölgesinde icra edilen operasyonda, bir evde 52 kg. kubar esrar, 25 kg. toz esrar, 80 kg. karışık esrar tohumu, evin yakınındaki 4 adet sığınak içerisinde 500 kg. amonyum nitrat, patlayıcı madde yapımında kullanılan kablolar ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.
 
Ayrıca, aynı gün Bingöl/Adaklı ve Genç kırsalında icra edilen operasyonlarda, 50 kg. amonyum nitrat, 44 kg. kubar esrar ve 90 kg. kenevir tohumu ele geçirildi.
 
01 Ocak 2008:
Şırnak ili Silopi ilçesi dağlık arazi kesiminde, eylem yapmak maksadıyla yurtiçine giriş yapmaya çalışan terör örgütü mensubu iki terörist sağ olarak yakalandı.
 
02 Ocak 2008:
Hakkâri ili Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir depo içerisinde bir adet 82 mm.lik havan, yirmi beş adet 82 mm.lik havan mühimmatı ve bir adet roketatar mühimmatı ele geçirildi.
 
02 Ocak 2008:
Bingöl ili Adaklı ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir depo içerisinde, 865 kg muhtelif gıda maddesi ele geçirildi.
 
03 Ocak 2008:
* Mardin ili Dargeçit ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan mağara ve sığınaklar içerisinde 1 adet RPG – 7 mühimmatı, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, muhtelif gıda maddesi, ilaç ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.
 
* Bingöl ili Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.
 
* Bursa ili İnegöl ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçlerinin bir araçta yaptıkları aramada 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 27 adet piyade tüfeği mermisi, 8 adet savunma tipi el bombası, 8 adet el bombası fünyesi, 2100 gram TNT patlayıcı madde, 4130 gram C-3 patlayıcı madde, 2 bin 580 gram C-4 patlayıcı madde, 9 adet elektrikli fünye, 2 adet uzaktan komutalı patlayıcı düzeneği ve 2 kg. bilye (parça tesirini artırmak için) ele geçirildi.
 
04 Ocak 2008:
* Tunceli ili Çemişgezek ilçe merkezinde, güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışma neticesinde, terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 1 terörist sağ olarak yakalandı.
 
* Şırnak ili Silopi ilçesi Türkiye-Suriye sınır hattında Dicle nehrini botla geçmeye çalışan bir grup terör örgütü mensubu tespit edilmiş, güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymayan teröristlerle kısa süreli çatışma meydana geldi. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmezken, teröristler Suriye tarafına kaçtı.
 
Bölgede yapılan arama ve tarama faaliyeti sonucunda 7 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet şarjör, 10 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 1 adet bot ele geçirildi.
 
05 Ocak 2008:
Şırnak ili Silopi ilçesinde, terör örgütünden kaçan bir terörist, silahsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.
 
07 Ocak 2008:
Siirt ili Eruh ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan üç sığınak içerisinde, 30 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 340 kilogram muhtelif gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.
 
08 Ocak 2008:
* Van ili Başkale ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınak içerisinde, 640 kilogram amonyum nitrat, 2 adet dinamit lokumu, 4 adet fünye, 10 metre infilaklı fitil, bir adet Kannas keskin nişancı tüfeği, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve 30 kilogram toz esrar ele geçirildi.
 
* Batman ili Hasankeyf ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarına ait muhtelif ilaç malzemeleri ele geçirildi.




Bu haber 1,237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs