En Sıcak Konular

Baykal'dan Güneydoğu talimatı

9 Ocak 2008 21:29 tsi
Baykal'dan Güneydoğu talimatı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP yöneticilerinin Doğu ve Güneydoğu halkıyla sık sık bir araya gelmesini ve bölge insanının sorunlarını yakından takip etmesi talimatını verdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP yöneticilerinin Doğu ve Güneydoğu halkıyla sık sık bir araya gelmesini ve bölge insanının sorunlarını yakından takip etmesi talimatını verdi. Baykal, 1989 yılında hazırlanan Doğu ve Güneydoğu Raporu’nun da güncelleştirilmesi çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, kurultay süreci ve Baykal’ın Diyarbakır ziyareti değerlendirildi. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’daki bombalı saldırının ardından bölgeye giden Deniz Baykal, buradaki temaslarına ilişkin MYK üyelerine bilgi verdi.

Diyarbakır’da çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisiyle bir araya gelen Baykal’ın, STK’larla yaptığı görüşmede, 1989 yılında hazırlanan Doğu ve Güneydoğu raporu çerçevesinde CHP’nin bölgeye ilişkin yaklaşımlarını anlattığı ifade edildi.

Yapılan görüşmeden memnun ayrıldığını belirten Baykal, parti yöneticilerine de “bölgeyle ilişkilerinizi geliştirin, oraları ihmal etmeyin” talimatı verdiği kaydedildi. Baykal, “Doğu ve Güneydoğu’yu ihmal etmeyelim. Bu konuya önümüzdeki dönemde ağırlık verelim. Bölgenin önde gelenleriyle sık sık temas kuralım” dedi. Toplantıda, Genel Başkan Baykal’ın da bölgeye ilişkin ziyaretlerinin sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

-KONRGE SÜRECİ-

MYK toplantısında, partinin kurultay süreci de ele alındı. 886 ilçenin 709’unda kongrelerini tamamlayan CHP’de bu hafta sonuna kadar 55 ilçenin daha kongrelerin bitmesi hedefleniyor. İl Kongreleri de başlayan CHP’de, hafta sonu Ankara ve Kocaeli İl Kongreleri yapılacak. Gelecek hafta içinde de 36 il kongresi birden gerçekleştirilecek.

MYK toplantısında, eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar’ın CHP’ye katılacağı yolundaki iddialar da gündeme geldi. Baykal’ın, söz konusu iddiaların doğru olmadığını belirtirken, “Fikri Sağlar’la herhangi bir görüşme yapmadım. Gündemimizde böyle bir konu yok” dediği belirtildi.

 



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs