En Sıcak Konular

Türk-Kürt gerginliği iddiası asılsız

9 Ocak 2008 21:43 tsi
Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice beldesinde, işlenen bir cinayetin ardından olayın Türk-Kürt sorununa çekilmesine öldürülen Nezran Şan'ın babası nokta koydu.

28 yaşındaki oğlunu cinayete kurban veren baba Gazi Şan (60), "Kürtlerin hepsi bizim kardeşimiz. Kimse bizi provakosyona çekemez." dedi.

30 Aralık günü Atalar mahallesi Elmas sokaktaki eve iki ay önce taşınan Diyarbakırlı Necati Balkara, tartıştığı Hüseyin Çakır ile dayısının oğlu Yenice Belediyespor'da oynayan Nezran Şan'a tabancayla ateş etti. Çakır yaralandı, Şan ise olay yerinde hayatını kaybetti. Bu olayın ardından beldede kim tarafından yapıldığı belli olmayan olaylar yaşanmaya başladı.

Olayın ardından kaçan Balkara'nın evi kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi, beldedeki Demokratik Toplum Partisi binası taşlandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf, olayın sıradan bir mahalle kavgasından başka bir şey olmadığını söyledi. Aynı esnaf, "Bugüne kadar burada benzeri bir hadise yaşanmadı. Kimsenin birbiriyle kavgası yok. Bu sıradan cinayet bazı basın organlarınca çok abartılıyor." dedi. 5 çocuk babası Gazi Şan, esnaflık yaptığını, Yenice Belediyespor'da forma giyen ve pastanede çalışan oğlunun bugüne kadar sporculuğuyla kendini gösterdiğini söyledi. Baba Şan, "Kürt-Türk burada beraber yaşarız. Kimseyle sorunumuz olmadı, olmaz da. Kimse bizi tahrik etmeye kalkmasın. Provokasyonlara da gelmeyiz. Kürt arkadaşlarımla yıllardır birlikte çalıştık. Hepsi bizim kardeşimiz. Tek derdim devletin oğlumun katilini bulmasıdır." dedi.

Şan, adalete güvendiğini belirterek, Yenice'deki barış ortamının bozulmayacağını, kendisi ile ailesinin acılarını yalnızca evlerinde yaşadıklarını hatırlatarak, "Caddelere sokaklara bir bakın bir şey var mı, hayır. Bizi provokosyona çekemezler. Bu mesele Kürt-Türk sorunu değil. Hepimiz bir bayrak altında yaşıyoruz, her Kürt bana düşman olabilir mi?" diye konuştu. Kendilerinin yalnızca katilin bulunmasını istediklerini dile getiren Şan'ın yakınları, "Meselenin Alevi-Sünni, Türk- Kürt olayı şeklinde yansıtılmasından üzüntü duyduklarını, tek isteklerinin katil zanlısı Necati Balkara'nın yakalanması olduğunu" söyledi.

Bu arada, Demokratik Toplum Partisi, cinayet olayının ardından partilerinin taşlanarak camlarının kırılmasına tepki göstermek için beldede bir grupla yürümek istedi. Ancak jandarma, DTP'lilerin bu isteğine izin vermedi. DTP'li grup basın açıklamasının ardından dağıldı. Jandarma ekipleri, cinayetin işlendiği mahallede de güvenlik tedbirlerini sürdürüyor. Kaçan Necati Balkara'nın yakalanması için çalışmalar ise devam ediyor.


 



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,631 µs