En Sıcak Konular

Bombacıdan itiraflar: Asıl hedef pilotlardı!

10 Ocak 2008 08:37 tsi
Bombacıdan itiraflar: Asıl hedef pilotlardı! 5’i çocuk 6 kişinin öldüğü saldırıda uzaktan kumanda ile bombayı patlatan Erdal Polat verdiği ifade ile PKK’yı yalancı çıkardı. Polat, eylem emrinin daha önce de çocuk öldüren kanlı örgütten geldiğini, saldırdığı askeri aracın gelmesini de 4 s

Diyarbakır’da 5’i öğrenci 6 kişinin ölümü, 67 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı aracı infilak ettiren Erdal Polat, PKK’nın "Biz planlamadık, yerel bağımsız otonom grupların işi, özür dileriz" açıklamasının aksine, kanlı eylemi, "Örgütün talimatıyla yaptım" dedi.Emniyetteki sorgusunda Polat, Rızgar’ ve ’Amed’ kod adlı PKK’lılarla birlikte eylem için 15 gün hazırlık yaptıklarını belirtti. Polat, bombanın örgütten hazır olarak geldiğini kendilerini sadece otomobile koyup patlattıklarını anlattı.

Polat’ın ifadesinde detaylı bilgilere ulaşıldı. Güvenlik güçleriyle daha önce girdiği bir çatışmada yaralandığı, sağ elinde halen şarapnel parçası bulunduğunu belirlenen Erdal Polat PKK’nın Kandil Dağı’ndaki kampında eğitim aldığını ve Diyarbakır’a, bir başka eylemi yapmak için geçen 3 ay önce kırsal alandan geldiğini belirterek şunları söyledi:

KANDİL’DE EĞİTİM

"Kandil’deki kamplarda örgütün özel kuvvetler biriminde bomba ve sabotaj üzerine aldığım eğitimi aldım. Ardından eylem yapmak üzere örgüt tarafından geçen Ekim ayında Diyarbakır’a gönderildim. Ancak ben Diyarbakır’daki Huzur Polis Merkezi’ni bombalamak için gelmiştim. Özellikle bu eylemi yapmak için görevlendirilmedim. 5 Aralık’ta Huzur Polis Merkezi’ne bomba attım, ancak bomba karakolun girişinde patladı ve eylem başarısızlıkla sonuçlanınca yeni eylem hedeflerine yöneldik. Yeni eylemi örgütün kamplarından gelen ’Rızgar’ ve ’Amed’ kod adlı teröristlerle birlikte eylemi gerçekleştirdik."

Erdal Polat, eylem talimatını da Türk savaş uçaklarının 16 Aralık’ta Kuzey Irak’taki PKK kamplarını bombalamasından sonra, 15 gün önce aldığını söyledi. Polat itiraflarını şöyle sürdürdü: "Eylem talimatını aynı timde yer alan Rızgar iletti. Rızgar, askeri araca yönelik eylem yapılması yönünde örgütten talimat geldiğini söyledi. İki kez Lice’ye gidip eylem için değerlendirme yaptık.

80 METRE UZAKTA

Sonra Diyarbakır’a dönüp eylemin keşfini yaptık. Olaydan 15 gün önce böyle bir eylemin yapılması için bize talimat geldi. Biz de 10 gün önce olay yerinde keşfe başladık. Bomba bize başka bir otomobille getirildi, biz de satın aldığımız aracın içine yerleştirip olay yerine götürdük. Olay günü öğle saatlerinde bombalı aracı getirip dershanenin kapısının karşısına park ettim. Sonra da 80 metre uzaklıktaki Şemse Allak Parkı’nda yaklaşık 4 saat bekledim. Askeri servis aracı yola çıkınca başka noktada bulunan arkadaşlar ise beni telefonla, ’Otobüs geliyor. Hazırlıklı ol’ diye uyardı. Patlamadan sonra kargaşadan yararlanıp, dikkat çekmemek için yürüyerek uzaklaştım. Evime gittim. Ancak takipte olduğumu farkedince amcamın evine geçtim. Pazartesi yakalandım. Askeri araca eylem yapmaktan pişman değilim. Sivillerin ölmesine üzüldüm. Eylemin bu kadar etki yaratacağını bilmiyordum."

Yakalanan PKK'lı terörist Erdal Polat'a, gece saat 00.50 sıralarında bombalı saldırının gerçekleştirildiği yere götürülerek tatbikat yaptırıldı.

ASIL HEDEF PİLOTLARDI

Polat'ın, asıl hedeflerinin sınır ötesi operasyonlara katılan uçakların pilotları olduğunu söylediği öğrenildi. Erdal Polat'ın, "Asıl hedefimiz, sınır ötesi operasyona katılan pilotlardı. Devegeçidi'ndeki 16'ncı Mekanize Tugay ile Pirinçlik Havaalanı yan yanadır. Bu askeri birliklerin servisleri de arka arkaya şehirdeki lojmanlara gelirdi. Bu saatte gelen servisler Pirinçlik'teki askeri personeli taşırdı" dediği belirtildi.

Polat’ın verdiği bilgiler ışığında polis kimliği gizli tutulan 1 kişiyi daha teknik takibe alarak yakaladı. Polatla evde yakalanan 6 kişiden amcasının oğlu K.P. polis sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

Hürriyet & Sabah



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,817 µs