En Sıcak Konular

Yeğen Çakıcı Ümraniye çetesiyle bağlantılı çıktı

10 Ocak 2008 16:54 tsi
Organize suç örgütü elebaşı Aladdin Çakıcı'nın yeğeni Adem Ç.'nin lideri olduğu organize suç örgütüne yapılan Falez kod operasyonda gözaltına alınan ve Ankara'daki bir hastanede görev yapan klinik şefi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Örgütün Ankara sorumlusu olduğu ileri sürülen Mehmet Murat Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca Mehmet Murat Y.'nin İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcı maddelerle bağlantılı olarak başlatılan ve emekli TSK mensupları Muzaffer T.'le Fikret E.'in de tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği'nin düzenlemiş olduğu Falez operasyonu, Danıştay saldırısında azmettirici olduğu iddia edilen ve Ümraniye baskını ile adı yeniden gündeme gelen emekli subay Muzaffer T.'ye kadar dayanıyor. Antalya'da 6 gün önce düzenlenen çete operasyonunda aralarında Aladdin Çakıcı'nın yeğeni Adem Ç. ve damadı Hacı Y.'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi yakalanmış, önceki gün mahkemeye çıkartılan zanlılardan 12'si tutuklanmıştı. Çetenin Ankara sorumlusu olduğu öne sürülen Mehmet Murat Y. ve Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü'nde klinik şefi olarak görev yapan Doç. Dr. Mehmet Nurettin S. de önceki gün Ankara'da gözaltına alınmış ve sorgulanmak üzere Antalya'ya getirilmişti.

Sorgulamanın ardından dün, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan Doç. Dr. Mehmet Nurettin S. ve Mehmet Murat Y., tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Doç. Dr. Mehmet Nurettin S.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Çetenin Ankara sorumlusu olduğu öne sürülen Mehmet Murat Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mehmet Murat Y.'nin İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcı maddelerle bağlantılı olarak başlatılan soruşturma kapsamında da daha önce gözaltına alındığı ortaya çıktı. Bu olay ile ilgili, Danıştay saldırısında azmettirici olduğu iddia edilen emekli subay Muzaffer T. İstanbul'da gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Mehmet Murat Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Antalya Emniyeti KOM Şubesi ekipleri tarafından 1 yıldır yürütülen soruşturmada Adem Ç.'nin lideri olduğu organize suç örgütü çökertildi. Adem Ç. ile birlikte aralarında Trabzonspor Kulubü Başkan adayı Hacı Y. Antalya Defterdarlığı'nda görevli 2 Maliye Memuru, örgütün Ankara sorumlusu olduğu ileri sürülen Mehmet Murat Y., Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü'nde klinik şefi olarak görev yapan Doç. Dr. Mehmet Nurettin S., inde aralarında bulunduğu toplam 18 kişi gözaltına alındı.

KOM Şubesi Organize Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan zanlılar, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve birden çok suça karışmak' suçlarından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, Çakıcının yeğeni Adem Ç., Hacı Y. ve örgütün Ankara sorumlusu ile Mehmet Murat Y. başta olmak üzere 13 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. Aralarında Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü'nde klinik şefi olarak görev yapan Doç. Dr. Mehmet Nurettin S.'ninde bulunduğu 5 kişinin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Emniyet yetkilileri konuyla ilgili çalışmanın çok yönlü olarak sürdüğünü belirterek yeni gözaltıların olabileceğini söyledi.

zaman



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,886 µs