En Sıcak Konular

İsrail basını Bush'un gezisini değerlendirdi

10 Ocak 2008 21:45 tsi
İsrail basını Bush'un gezisini değerlendirdi Ortadoğu gezisini sürdüren ABD Başkanı George Bush'a İsrail'in "İran'ın gizli nükleer faaliyetleri" hakkında bilgi verdiği bildirildi

İsrail'de yayımlanan gazeteler, ziyaretine geniş yer verdikleri Bush'un barış görüşmelerine destek için bölgeye geldiğini belirtirken, İran konusunu da manşetlere taşıdı.

Haaretz gazetesi, İsrail-Filistin görüşmelerinin çıkmaza girmesi halinde Bush'un desteğini çekeceğini yazdı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in ABD Başkanına "İran nükleer silah geliştiriyor" dediğini kaydeden gazete, ABD Başkanının da "Tahran'ın hala dünya barışı için bir tehdit olduğu" şeklinde ifadeler kullandığını belirtti.

Gazeteye göre Bush, Olmert'e, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin mutlaka boşaltılması gerektiğini de söyledi.

Maariv gazetesi de "İsrail Başbakanının Bush'a İran'ın gizli nükleer programını sunduğunu" yazdı ve ABD istihbaratının İran ile ilgili raporuna atfen, İsrailli yetkililerin Bush'a "Sizi yanıltıyorlar" dediğini kaydetti.

Gazetenin haberinde, "İsrail, Amerikan istihbarat raporlarının aksini söylüyor: İran'daki rejim, uranyum zenginleştirmeye ve balistik füze geliştirmeye son hızla devam ediyor" denildi.

Yedioth Ahranot gazetesi ise Olmert'in Bush'a, "Gazze'de büyük çaplı bir operasyona hazırlandıkları" yolunda bilgi verdiğini bildirdi.

Bu gazete de Bush ile Olmert arasındaki görüşmede, Olmert'in İran'ın nükleer çabalarıyla ilgili son istihbarat bilgilerini verdiğini yazdı.

Jerusalem Post gazetesi ise Bush'un "Bu, barış için tarihi bir fırsat" sözünü manşetinde kullandı.

Öte yandan, Gazze'ye geniş çaplı operasyon haberleri hakkında İsrail radyosuna açıklama yapan İsrail Altyapı Bakanı Binyamin Ben-Eliezer, ABD Başkanı Bush'un Gazze'ye büyük bir askeri operasyon için yeşil ışık yaktığı haberlerine inanmadığını söyledi.

Ben-Eliezer, Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonların İsrail'in kendi sorunu olduğunu, kendisinin Gazze Şeridi'ne geniş çaplı operasyondan ziyade İsrail ordusunun mevcut uygulamalarını desteklediğini belirtti.

Bu arada, Gazze'de Hamas'ın dün düzenlediği Bush karşıtı protestolar bugün görülmedi. Gazze'de, henüz kimlikleri bilinmeyen 3 kişinin kentteki Amerikan okuluna dün gece roket mermisi attıkları ve okulun ikinci katındaki salonuna zarar verdikleri bildirildi.

Okuldan bir yetkili, silahlı kişilerin gelerek, okul güvenliğinden sorumlu kişileri uzaklaştırdıklarını ve okula roket mermisi attıklarını belirtti. Yetkili, okulun tüm yöneticileri ve öğrencilerinin Filistinli olduğunu, Eğitim Bakanlığının izniyle çalıştığını belirtti.

Haber10



Bu haber 358 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,943 µs