En Sıcak Konular

Gül Yahudi kuruluşu temsilcilerini kabul etti

11 Ocak 2008 09:24 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Musevi Cemati’nin önde gelen temsilcileri ile 1 saatlik bir görüşme yaptı. Görüşmenin İsrail Lobisi’nin önemli isimlerinden ADL Başkanı Abraham Foxman ile 15 dakika özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplu yapılan görüşmede Ermeni tasarısı konusunun hiç gündeme gelmediği, Yahudi karşıtlığı, Yahudi Cemaati ile ilişkiler ve İran konusunun genel hatlarıyla gündeme geldiği öğrenildi. Türk tarafından toplantıya Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Büyükelçi Ahmet Davutoğlu katıldı.

Toplantıdan sonra konuşan Cemaat üyeleri, görüşmelerin çok iyi geçtiğini, çok memnun kaldıklarını anlattılar. Amerikan Yahudi Komitesi’nden Barry Jacobs Türkiye ile Yahudi Cematti’nin eski dostlar olduklarını söylerken, JİNSA’dan Joel Spyreger de nükleer İran’ın hem Türkiye hem İsrail hem de ABD için tehlikeli olacağını söyledi.

İSRAİL LOBİSİ'NDEN TARİH KOMİSYONUNA DESTEK

Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı 15 dakikalık özel toplantıdan sonra konuşan ADL Başkanı Abraham Foxman da Gül’e cumhurbaşkanlığı dolayısıyla tebriklerini ilettiğini, Yahudiler, İsrail ve ABD ile ilişkilerin gündeme geldiğini söyledi. Ermeni tasarısına karşı olmalarının net olduğunu söyleyen Foxman, bu konuyu konuştuklarını ve ADL olarak siyasetçilerin olmadığı bir tarih komisyonu kurulması fikrini desteklediklerini belirtti. PKK konusunun da görüşmede gündeme geldiğini ifade eden Foxman, teröre karşı olduklarını kaydetti. Türkiye’nin İran ve Suriye ile ilişkilerinin kendileri için anlaşılır olduğunu, çünkü Türkiye’nin bu ilişkileri İsrail’in dostu olarak yaptığını bildiklerini söyledi. Bir soru üzerine İran doğal gazı konusunun gündeme gelmediğini ifade eden Foxman, Gül’ün bu konudaki görüşlerini zaten CFR’da yapılan toplantıda dinlediklerini anlattı.

hurriyet



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,438 µs