'yumuşak' Hillary | " /> 'yumuşak' Hillary | "/>

En Sıcak Konular

Strateji değiştirdi, artık 'yumuşak' Hillary

11 Ocak 2008 09:57 tsi
Strateji değiştirdi, artık 'yumuşak' Hillary
Hillary Clinton, 'kendinden emin, sert üsluplu' imajını terk ederek insani yönünü ön plana çıkarmaya karar verdi ve ilk iş olarak kampanya stratejistini değiştirdi.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti'nin başkan adayı olmak için yarışan Hillary Clinton, kampanyasında bugüne kadar sürdürdüğü, "ABD Başkanı seçileceğinden emin görünümünü ve sert üslubunu" bırakarak, "daha yumuşak ve insani" bir portre çizmeye karar verdi.

Clinton'ın bu strateji değişikliğinde, New Hampshire'daki önseçimden bir gün önce yaptığı bir konuşmada, alışılmadık ölçüde duygusal görünmesinin, rakibi Barack Obama'yı yenmesinde rol oynadığının anlaşılmasının da etkili olduğu söyleniyor.

Clinton, kendisine kampanyasını, "kendinden emin ve sert bir üslupla" yürütmesini öneren baş stratejisti Mark Penn'le yollarını ayırdı ve eşi Bill Clinton'ın başkanlığı döneminde Beyaz Saray'da siyasi direktör olarak görev alan Douglas Sosnik'i görevlendirdi.

Sosnik'in Clinton'ın yeni stratejisini, "somut konular üzerinde mantıklı ve tutarlı mesajlar vermek yerine, insani kişiliğini ön plana çıkarmak üzere" kuracağı belirtiliyor. AP'ye görüş bildiren uzmanlar, Iowa'daki ön seçimlerde Clinton'ın kadınların sadece yüzde 30'undan destek alabildiğinin ortaya çıkmasıyla Penn'in stratejisinin "çöktüğünü" belirttiler. Uzmanlar, Hillary'nin yeni ekibiyle, "sert, soğuk ve mesafeli" ses tonunu bir kenara bırakarak, kendisine New Hampshire'da başarı getiren, "yumuşak ve insani" bir tonlamaya dönmeye karar verdiğini söyledi.


Bill Clinton daha popüler


Eski ABD Başkanı Bill Clinton, Demokratik Parti'nin başkan adayı olmak için yarışan, eşi ve New York Senatörü Hillary Clinton'ın kampanyasına verdiği destekle dikkat çekiyor.

Son olarak, eşinin baş rakibi Senatör Barack Obama'nın kampanyasını "peri masalı"na benzeten Bill Clinton'ın Demokratlar arasındaki popülaritesini hâlâ koruduğu belirtiliyor.

New Hampshire'da salı gecesi yapılan sandık çıkışı anketler ise Bill Clinton'ın parti içindeki popülaritesinin Hillary'nin bile üstünde olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 83'ü Bill Clinton hakkında olumlu bir görüşe sahip olduğunu bildirirken, Hillary'de bu oran yüzde 75'te kalıyor. New Hampshire'da Hillary Clinton'a oy verenlerin yüzde 56'sı ise eğer üçüncü bir dönem seçilme şansı daha olsa oylarını Bill Clinton'a vereceğini söylüyor.

milliyet



Bu haber 218 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,906 µs