En Sıcak Konular

Demirtaş'ın askerliği AİHM yolunda

11 Ocak 2008 14:06 tsi
Asker kaçağı olduğu gerekçesiyle, tutuklanan DTP'li Demirtaş'ı ziyaret eden Ahmet Türk, Demirtaş'a haksızlık yapıldığını savunarak, AİHM'ne gideceklerini açıkladı.

Ahmet Türk, 11 milletvekiliyle birlikte Sahte Çürük Raporu suçlamasıyla Sincan L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan DTP Genel Başkan Nurettin Demirtaş'ı ziyaret etti. DTP Grup Başkanı Türk, DTP Genel Başkanı'nın kardeşi Selahattin Demirtaş'ın da yer aldığı 1 saatlik görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türk, yaşanan gözaltı ve tutuklamaların haksız olduğunu savunarak, "Genel Başkanımız moral açısından gayet iyiydi ancak halsiz görünüyordu. Demirtaş Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'na (CMUK) göre haksız şekilde tutuklanmıştır. Bu da demokrasimizin hala gelişmediğinin bir göstergesidir" dedi.

ÖZGÜR DEĞİLİZ

Türk, yapılan yanlışlardan dönüleceğini ve Demirtaşın aralarına tekrar geleceğine inandığını savundu. Genel Başkan Demirtaş'ın Askeri Mahkemede yargılandığını ve Askeri Savcılık kararıyla gözaltına alındığını hatırlatan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, "Demokratik mücadelemizi Genel Başkanımızla birlikte yürütmeye devam edeceğiz. Gerekirse bu durumu uluslararası platforma taşıyacağız. Demirtaş, tutuklu olduğu müddetçe bizler, siyaseten kendimizi özgür sayamayacağız" diye konuştu.

Bir soru üzerine Mardin Milletvekili Türk, Demirtaş'ın tutuklu bulunmasının bir anlam taşımadığını belirterek, şöyle dedi: "Yurt dışından kendisi isteyerek dönmüştür. Kaçma durumu olsaydı zaten gelmezdi. Havaalanında alınmasının şık olmadığını söylemiştik." dedi ve ekledi: "Demirtaş'ın durumunu AİHM'ye taşıyacağız."

MORALİ BOZULMASIN DİYE

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna da Nurettin Demirtaş'ın tutukluluk durumuna ilişkin itiraz dilekçelerini verdiklerini ve cevap beklediklerini söyledi. Ayna, "Basında çıkan haberlerin moralini bozmaması ve grubun kendisinin yanında olduğunu göstermek adına böyle bir ziyareti gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

DTP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ise ağabeyiyle ilgili yapılan sağlık taramalarının geçmiş döneme ilişkin hastalıklarını kapsayan bir inceleme olmadığını ileri sürdü.
 
haber 7



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,136 µs