En Sıcak Konular

Mutlu evliliğin sekiz formülü

11 Ocak 2008 15:01 tsi
Mutlu evliliğin sekiz formülü



Kalp çarpıntıları ve büyük heyecanla başlayan aşkınızın kavgalı gürültülü bitmesini istemiyorsanız ilişkiniz konusunda sürekli ders çalışmayı ihmal etmeyin... İşte iyi bir evlilik için gereken 8 psikolojik önlem size.

Tıpkı çocuğun okul ödevini yapması gibi ilişkilerin de sağlıklı yürüyebilmesi için tarafların ruhsal, bedensel gelişimlerini yenilemelerini öneriyor ilişki psikologları. işte iyi bir evlilik için gereken 8 psikolojik önlem size.

Alın seve seve uygulayın.

1-Mutlu bir evlilikte yapılması gereken ilk iş, çocukluktaki aileden duygusal olarak ayrılmanın sağlanması ve evliliğe tam anlamıyla yatırım yapmak. Böylelikle iki aileyle olan bağlantılar tanımlanmış oluyor.

2-Evlilik bir kurum, bir nevi şirket aslında kaba tabirle. Ortak değerler üzerinde birlik kurarken, iki kişinin de bağımsızlığına özen göstermesi gerekiyor.

3-Anne baba olmanın getirdiği zor görevlerin göğüslenmesi, bebeğin evliliğe yaptığı etkilerin hazmedilmesi bu konuda oluşacak sorunları çözüyor. Ana ilke tarafların kendi bağımsız alanlarında kalmasına saygı göstermek ve bunu sürdürebilmek.

4-Hayatta hiçbir şey dört dörtlük olmadığı gibi, güllük gülistanlık bir hayat sürmek de garanti edilebilen bir şey değil. Hayatta yer alan kaçınılmaz krizlerle yüzleşip başa çıkabilmek en azından böyle olması gerektiği bilincini taşımak bu tür sorunları aşmada önemli bir ayrıntı.

5-Zor durumlarda evlilik bağının gücünü koruyabilmek. Evlilik çiftlerin farklılıklarını, öfkelerini ve çatışmalarını ortaya koyabildikleri bir "güven alanı" yaratmalı ve bu hiç akıldan çıkarılmamalı.

6-Evlilikte şaka ve neşenin hayata geçirilmesi, sıkıntıların ortak giderilmesi ve asosyal olmanın önüne geçilmesi sorunların üstesinden gelip evliliği eğlenceli hale dönüştürmenin ana kuralı.

7-Çiftler birbirlerinin; sevgi, destek, teşvik, beğenilme, bakılma ihtiyaçlarını karşılamaya özen göstermeli.

8-Son ama önemli ayrıntı. O ilk görüşte aşık olduğunuz insanla duygularınızı aynı tazelikte tutabilme başarısını göstermek. Zamanın getirdiği değişikliklerle yüzleşirken ilk günlerin romantik, idealize imajlarını canlı tutmak

Bugün
 



Bu haber 216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,972 µs