Yolumuz bir istikametimiz bir... | " /> Yolumuz bir istikametimiz bir... | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Yolumuz bir istikametimiz bir...

11 Ocak 2008 18:56 tsi
Erdoğan: Yolumuz bir istikametimiz bir...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Muharrem orucu nedeniyle Alevi derneklerince verilen iftar yemeğine katıldı. Başbakan Erdoğan yemeğe katılış nedenini böyle açıkladı:

Başbakan Erdoğan katıldığı yemekte satır başları ile şu açıklamaları yaptı:

Can kardeşlerimle birarada olmaktan son derece memnun olduğumu ifade etmek isterim. Bu buluşmamazın matem vesilesi ile oluşması Muharrem nedeniyle olması derin manalar taşıyor. Burada el ele yüz yüze olmanın derin memnuniyetini taşıyoruz.

Aynı temiz kaynaklardan su içmenin hazzı ile bu günlere geldik. Farklılıklarımız vahdet ikliminde erimiş bir bütün olmuşuz. Bugün Muharrem günündeyiz. Yüreklerimiz buruk kalplerimiz mahzundur. Allaha hamd olsun yüremiğiz birdir. Her halde hiçbir toplum gelin canlar bir olalım düsturunu bizim kadar dile getirmemiştir.

Sevgili canlar, ben buraya sizin mateminzi paylaşmaya değil hep birlikte bizim matmemizi paylaşmaya geldim. Bu matem bizim matemimizdir.

Bu davete gönül huzuru ile icabet ettim. Burada sevgili kardeşlerim olarak sizler varsınız. Bunu farklı değerlendirenler olanlar olabilir. "Biz gelmedik kavga için bizim işimiz sevgi için" bizim değerlerimizde bu var. Hiç kimsenin aklı iradesi gönlü başkasının iradesi altında değildir. Dinin tek bir sahibi vardır. O da Allahtır. Kimse kimseye din bahşetme hakkına sahip değildir. Muhabbetimiz sevgimiz bütün ön yargıları eritecek kadar büyüktür büyük olmalıdır. Biz sadece Muharrem ve matem vesilesi ile bir araya gelen bir toplum değiliz. Biz acıda ve kederde bir araya gelen bir toplumuz. Bu akşamki toplantı çok ulvidir.

Farklılıklarımızın altını çizmek için değil müşterek aklın müşterek irfanın ortaya çıkması iç in bu akşam bir ve beraberiz. Biz tarihte ortak bir medeniyet oluşturmanın ve modern Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Bu ülkede hepimiz ev sahibi ve kardeşiz. Biz "Acıyı bal eylemesini" bilmiş bir milletiz. Burada da acıyı bal eylemek için bulunuyoruz.

Burada Reha Çamuroğlu'na Abdal Kültür Derneğine teşekkür ediyorum.

Erdoğan: Bu toplumu bölemezler

Başbakan, Ehlibeyt'in hepsinin birer yıldız olduğunu, geçmişte çok acılar çekildiğine dikkat çekerek : Bütün değerlerimiz birdir bizi bu değerler bütünleştiriyor" dedi.

Erdoğan: Bu toplumu bölemezler

Başbakan Erdoğan , alevi derneklerinin düzenlediği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada geçmişte yaşanan acılara dikkat çekerek birlik mesajları verdi. Başbakanın sözlerinde öne çıkan ifadaler şöyle

Bizi birbirimize düşürmeye, kardeşi kardeşe düşürmeye çok uğraştılar. Ama başaramadılar. Nefesi mersiyeden, horonu semahtan ayırmak imkanı yoktur. Tarihten gelen bazı meseleler bazı düğüm noktaları sık sık önümümüze çıkabilir. Bunlar içinde yüreğimizi sızlatan konular olabilir ama bunlar sosyologların alimlerin bilginlerin araştırmacıların konusu olabilir. Bunlar bizi aydınlatabilirler. Keza bin yıldır sözle aktarılan bilginin yazıya dönüşerek geleceğe aktarılması çok daha önemlidir.

Bilimin yolundan gitmeyen her yol karanlıktır diyen Hacı Bektaşi Velinin sözü de bunu gerektirir. Keşke bu acılar yaşanmasaydı keşke tarihte bunlar olmasaydı dediğimiz acılar vardır. Öyle acılar varki bundan acı duymayacak kimse yoktur. Dünyevi iktidar hırsı gözlere mil çektiği Hazreti Hasan ve Hüseyin efendimiz hunharca şehit edilmiştir.

Peygamber efendimizin övdüğü adlarını bizzat kendilerinin koyduğu torunlarıdır. Ehlibeytin yaşadığı acı bütün islam alemini üzmüştür. Ehlibeyt'in herbiri bir yıldız dır. Onların muazzez ruhlarına birer fatiha göndermek onları anmak için buradayız bir aradayız.

Bundan sonra sözün ne kadar zor olduğunu konuşabilmenin ne kadar güç olduğunu çok iyi biliyorum. Aynı kaynaktan su için aynı kıbleye yönelen aynı vahdet ikliminde yaşayan insanların birbirinin vebalini üstlenmemesi gerekir.

Aramızdaki ortak kelimelin kalplerimizi bır kılan birlik ilkesinin buna mani olduğuna eminim. Bütün mesele birbirimize kendi doğrularımızı dayatmadan birbirimizin hukukunu korumak. Bütün mesele Cumuhiyetin kazanımlarını koruyarak geleceğe yürümektir. Bunun içinde kalplerimizi birbirimize açık tutmamız gerekiyor.

haber7



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,748 µs