''Başka saldırı da olacaktı!'' | " /> ''Başka saldırı da olacaktı!'' | "/>

En Sıcak Konular

Vali: ''Başka saldırı da olacaktı!''

11 Ocak 2008 19:06 tsi
Vali: ''Başka saldırı da olacaktı!''
Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 8 kişi adliyeye sevkedildi. Bu arada, bugün bir basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklamasıyla Diyarbakır'ın ikinci bir faciadan kurt

Diyarbakır ikinci faciadan kurtulmuş
 
Operasyonlarda şu ana kadar; terör örgütünün yurtdışındaki kamplarında bomba yapımı, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel eylemler gerçekleştirmek üzere Diyarbakır'a gönderilen örgüt üyeleri ile bunlara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi, Van'da gözaltına alınan 1 kişinin sorgusu ise sürüyor.
 
Vali: "Başka saldırı da olacaktı"
 
Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bombalı saldırının ardından düzenlenen operasyonda, başka bir saldırıda kullanılmak üzere hazırlanmış bomba düzeneğinin ele geçirildiğini söyledi.
 
Vali Mutlu, "Başka bir eylemde kullanılmak üzere hazırlanmış bomba düzeneği ele geçirilerek başka bir facia önlenmiş oldu. Eylem için her türlü istihbarat çalışması yapılmış, sadece talimat beklenilen ve eylemde kullanılmak için hazırlanmış bomba ve bu bombaya ait düzenekler imha edilmiştir" dedi.
 
Mutlu ayrıca, 5 Aralık 2007 günü Huzur Polis Merkez Amirliği'ne yapılan el bombalı saldırı eyleminin de aydınlatılmış olduğunu kaydetti.
 
Hasar tespiti çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Vali, bedellerin en kısa sürede ödeneceğini belirtti.
 
Operasyonlarda ele geçirilenler
 
Yakalanan kişilerin üzerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, hazır halde 2 bomba, 2 kilo 815 gram TNT patlayıcı, bir el bombası, bomba yapımında kullanılan malzeme ve elektronik devreler, 2 elektrikli fünye, bir Glock marka tabanca, 51 dolu fişek ve bir şarjör, bir dizüstü bilgisayar, 5 hard disk, kamera kasetleri ve CD'ler, cep telefonları ve sim kartları, hafıza kartları, terör örgütü elebaşına ait bir poster, 2 sahte nüfus cüzdanı, 8 kilogram esrar, birçok örgütsel doküman ele geçirildi.
 
Failin çocukluk arkadaşı da gözaltında
 
Diyarbakır'da 3 Ocak'ta 6 kişinin ölümü, 67 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma teknik takip üzerinden derinleştiriliyor.
 
E.P.'nin üzerinden çıkan 2 SIM karta gelen mesaj ve telefon numaraları da tek tek inceleniyor.

Bombalı saldırı öncesi ve sonrası E.P ile yoğun bir telefon trafiği yaşayan ve aynı gün birbirlerini 15 kez aradıkları belirlenen F.A. adlı bir kişi daha gözaltına alındı.
 
F.A. ve E.P.'nin ilkokulda aynı sınıfta öğrenim gördüğü ve çocukluk arkadaşı oldukları ifade edildi.
 
Kandil Dağı'ndan sabotaj ve bombalı saldırı yapmak amacıyla gönderilen ve yaklaşık 4 aydan beri Diyarbakır'da bulunan E.P.'nin, bu süre zarfında çocukluk arkadaşı olan F.A. ile sürekli görüştüğü bildirildi.
 
F.A'nın E.P. ile yaptığı telefon görüşmeleri teknik takip ve baz istasyonlarından gelen sinyaller sonucu ortaya çıkınca, ikamet ettiği eve baskın düzenlendi.
 
"Ailemin suçu yok"
 
E.P. polisteki sorgusunda, amcasının eşi, kızı, oğlu ve küçük kardeşinin de aralarında bulunduğu gözaltındaki 6 kişinin olayla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını söyledi.
 
Kameralı nezaret
 
E.P.'nin olay yerinde çekilen yaralılara ait fotoğrafların kendisine gösterilmesi üzerine agresif davranışlarda bulunduğu, zaman zaman nezarethanede kendine zarar verdiği ve ruhsal çöküntü içine girdiği belirtiliyor.
 
Bu nedenle, zanlının Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgulamasına zaman zaman ara verilerek, psikolojik destekte bulunuluyor.
 
E.P.'nin kendisine zarar verme ihtimali nedeniyle içinde kamera bulunan özel bir nezarethanede tutuluyor ve nöbetçi polisler tarafından 24 saat monitörden izlenerek kontrol altında tutuluyor.
 
4 ağır yaralı
 
İçişleri Bakanı Atalay, hastanede halen 4 ağır yaralının bulunduğunu ifade etti.
 
Ülke genelinde topumun hem büyük üzüntüsünün hem de büyük tepkisinin olduğunu söyleyen Atalay, "En büyük tepkiyi de aslında Diyarbakır halkı kendisi gösterdi. Çünkü Diyarbakır, terörden en büyük zarar gören bölgemiz ve şehrimiz. Dün yine sivil toplum kuruluşlarının Diyarbakır'da sessiz bir yürüyüşü ve protestosu oldu. Adeta bütün şehir buna katıldı" dedi.
 
Bakan Atalay, olayın ve sonuçlarının, faillerinin, yapılışının tam ortaya çıkmasının bölgede, Diyarbakır'da eğer varsa hala az sayıda teröre, terör örgütüne sempati duyanların düşüncelerini çok değiştirdiğini ve değiştireceğini zannettiğini söyledi.
 
Diyarbakır'da terör: 6 ölü, 67 yaralı
 
Diyarbakır'da, 3 Ocak'ta, park halindeki bir otomobile konulan bomba, askeri personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Saldırı sonucu 5'i öğrenci 6 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi de yaralandı.
 
Patlama sonucu askeri servis aracı ile infilak eden aracın yanında park halinde bulunan 5 sivil araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
 
25 araç, 5 apartmanın caddeye bakan cephesinde bulunan daireler ve altlarında faaliyet gösteren 14 işyerinde de maddi hasar meydana geldi.
 
Patlamaya olaydan sonra yapılan incelemelerde uzaktan patlatılan LPG'li 1994 model araçtaki yaklaşık 40 kilogram A-4'ün neden olduğu belirlenmişti.

cnnturk



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,447 µs