NATO batının köpeği! | " /> NATO batının köpeği! | "/>

En Sıcak Konular

Rusya elçisi: NATO batının köpeği!

11 Ocak 2008 19:52 tsi
Rusya elçisi: NATO batının köpeği!
Rusya'nın yeni NATO Büyükelçisi Dmitri Rogozin, "NATO batı demokrasilerinin zincirli köpeğidir. Sıklıkla havlar fakat ısırmaz" dedi.

Rusya, NATO'yu başka ülkelerin güvenliklerini tehlikeye atarak kendi güvenliğini sağlamaya çalışmakla suçladı.

Rusya'nın yeni atadığı NATO Büyükelçisi Dmitri Rogozin 26 üyeli ittifakı güvenlik konusunda ayrımcılık yapmakla suçlayarak, "NATO ülkeleri şunu anlaması gerekiyor ki, başkalarının güvenliği tehlikeye atarak kendi güvenliğinizi sağlayamazsınız" dedi.

Resmi devlet gazetesi Rossiiskaya Gazeta'ya açıklamada bulunan Rogozin askıya alınan Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması (AKKA) ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Rogozin, "AKKA anlaşmasının askıya alınması öncelikle Rusya ve NATO ülkelerinin birbirlerine olan güven sorunudur. Avrupa'nın siyasi haritası tamamıyla değişti. Bu yüzden uygun güvenlik sigortalarını oluşturmak zorundayız. Aklı başında hiç bir kimse bizim Avrupa'ya karşı savaşacağımızı iddia edemez." dedi. Rogozin birinci önceliklerinin askıya alınan anlaşmanın geleceği ile ilgili sürdürülecek müzakereler olduğunu söyledi.

'NATO BATININ KÖPEĞİ'

NATO ile ilgili ilginç değerlendirmeden bulunan Rogozin NATO'yu batı demokrasilerinin zincirli köpeğine benzetti. Rogozin yorumunda, "NATO batı demokrasilerinin zincirli köpeğidir. Sıklıkla havlar fakat ısırmaz. NATO 26 farklı ülkeden oluşuyor. Eski Avrupa ülkeleri ve ABD örgütte etkili. Biz Çin'le birlikte bile NATO'nun üye ülkelerine verdiği desteğe ulaşamayız. Bununla birlikte ittifak içinde ülkeler birbirinden çok farklı siyasi yaklaşımlara sahip olabiliyor. Üye ülkelerden sosyal demokrat partiler tarafından yönetilenler var. Muhafazakar ya da demokrat iktidarlar var." şeklinde konuştu.

Görevinin diplomatik bir misyon üstlenmekten çok siyasi boyutları olduğuna değinen aşırı milliyetçi Rogozin, "AKKA anlaşmasının yanında, Kosova, İran ve Afganistan sorunları da görev alanında yer alıyor. Bunun için bir çok bakanlıkla işbirliği içinde olmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. Rogozin uyuşturucu trafiği ve uluslararası terörizm konularında da İçişleri Bakanlığı ve Federal Güvenlik Servisi ile yakın ilişkilerimiz olacak" dedi. Rusya NATO büyükelçisi Rus markası Kalaşnikofların telif haklarını dikkat edilmeden üretim yapılması ile ilgili de gerekli çalışmaları sürdüreceklerini açıkladı.

Bir çok dil bildiği ile ilgili söylentilere de açıklık getiren Rogozin, "İyi seviyede İngilizce, Fransızca ve İspanyolca biliyorum. Kötü olmayacak şekilde de Çekçe, İtalyanca ve Ukrayna'ca biliyorum." dedi. ABD'nin Çek Cumhuriyeti'ne yerleştirmeyi düşündüğü füze kakan sistemini ima eden büyükelçi, "Ukraynaca şimdilik çok önemli olmasa da Çekçe zorunlu gözüküyor" dedi.

dunyabulteni



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,779 µs