Irak'ta büyük çıkarımız var | " /> Irak'ta büyük çıkarımız var | "/>

En Sıcak Konular

Gül: Irak'ta büyük çıkarımız var

11 Ocak 2008 20:13 tsi
Gül: Irak'ta büyük çıkarımız var ABD ziyaretinin son gününde gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK'nın tasfiyesi sonrasındaki Türkiye -Irak ilişkileri ve petrol paylaşımına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD ziyaretinin son gününde Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Devlet Bakanı Mehmet Mehmet Şimşek ile birlikte soruları cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Gül, ABD temasları ile birlikte terör örgütü ve Irak'la ililişkilerde gelinen noktaları değerlendirdi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'la mücadelede biz biz neler olduğunu biz biliyoruz. ABD'nin akıl vermesine ihtiyacımız yok. Biz ne olduğunu biliyoruz. Silahla karşılık verene silahla karşılık verilecek. Ama bu sadece silahla kalmayacak.

Hükümet'in çalışmaları var. Bir program dahilinde yürütülüyor. Biz bu konuda burada gelip konuşma gereği yokktur. Terör örgütü ile konuşulmaz. Terör örgütü ile anlayacağı dilden muhatap edilir.

Irak komşumuz, Irak'a bigane kalamayız. Sadece güvenlik açısından bakamayız. Enerji konuları sosyal konular. Bunlar daha sonra gündeme gelir. Terör örgütü izole edilirse Irak'a 10 misli desteğimiz olur derken bunu belirtmek isteriz.

Bizim 30 kilometre mesafemize ABD'den gelecekler Norveç'en başka üllkelerden gelecekler biz sırtımızı döneceğiz bu olmaz. Bizim daha yakından ilgilenmemiz gerekir. Ama bunlar hemen olacak işler değil. Zamanla bunlar gerçekleştirilecektir.

Petrol yasasının geçmesi çok önemli. Bu ıraklıların kendi iç sorunları buna karışacak durumda değliiz. Ama Türkiye ile Irak arasında yakın işbirliği içine girme imkanı ve kapasitesi var. Bazı şeyler niyeti açıklayan şeylerdir. Biz bir gecede oraya bilmem ne kadar teknisyen göndereceğiz derken bu bir anda olacak şey değildir. Bu olabilecek şeylerin ifadesidir.

Terör örgütü, ilişkileri zehirliyor. Güvenlik meseleleri ortadan çıkarsa çok büyük bir işbirliği potansiyeli var. Türkiye ile Irak arasında çok büyük bağlantılar kurulması mümkün. Kuzey Irak'ta Türklerin çok büyük çalışmaları var. Bunlar daha da geliştirilebilir.

Musevi Kuruluşları Amerikan siyasetinde etkili kuruluşlar. Dünkü toplantıda bazı şeyleri anlattım.

haber7



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,283 µs