Unakıtan | " /> Unakıtan | "/>

En Sıcak Konular

Avrupa'da yılın Maliye Bakanı: Unakıtan

11 Ocak 2008 22:10 tsi
Avrupa'da yılın Maliye Bakanı: Unakıtan
İngiltere'nin ünlü Financial Times gazetesini çıkartan grubun yayımladığı The Banker adlı dergi, Kemal Unakıtan'ı ''Avrupa'da yılın Maliye Bakanı'' seçti.

2002 yılından bu yana Maliye'nin yönetimini elinde tutan Bakan Unakıtan'ın döneminde Türk ekonomisinin büyük bir dönüşüm geçirdiği ve güven kazandığına dikkat çeken The Banker dergisi, bu dönemde doğrudan yabancı yatırımların rekor seviyeye ulaştığını yazdı.

Yabancı yatırımların 2006 yılında 20.1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, 2007'de ise 20 milyar sterlin olarak tahmin edildiğini duyuran The Banker, enflasyonun yüzde 7'lik oranıyla hala yüksek olduğunu, ancak 1980 ve 1990'lı yılların yüzde 70'lere varan enflasyon oranlarına bakıldığında bunun da önemli bir gelişme olarak görüldüğünü bildirdi. Dergi, 2008 yılı için belirlenen enflasyon hedefinin de yüzde 4 olduğunu hatırlattı.

Bir diğer önemli başarının da Türkiye'nin artık gelenekselleşmiş borç miktarının azaltılması olduğu belirtilen The Banker dergisi değerlendirmesinde 2007 rakamlarının net borcun GSHM'nin yüzde 40'ından daha az bir orana gerilediği, bunun da 2001 yılındaki yüzde 78.4'lük oranın neredeyse yarısına denk olduğu kaydedildi.

The Banker dergisinin bu yıl dördüncüsü yapılan ve Avrupa'daki en iyi maliye bakanları ile merkez bankası başkanlarının belirlendiği seçimde, bütün dünyada kredi krizi yaşanırken en iyi ekonomi idaresini gösteren yöneticilerinin belirlenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Amerika, Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Asya için de en iyilerin belirlendiği seçimde dünyada ve Avrupa'da yılın merkez bankası başkanı olarak da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet ilan edildi.

Amerika kıtasında yılın merkez bankası başkanı Brezilya Merkez Bankası Başkanı Henrique Meirelles olurken, Afrika kıtası için bu isim Gana Merkez Bankası Başkanı Paul Acquah oldu.

Ortadoğu'nun en iyi merkez bankası yöneticisi olarak Suudi Arabistan Merkez Bankası Başkanı Hamad el Sayari, Asya'nınki ise Pakistan'dan Şamşad Ahtar seçildi.

Avrupa'da yılın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan olurken, Asya'da yılın Maliye Bakanı Endonezyalı Bakan Sri Mulyani Indravati, Amerika kıtasında Meksika Maliye Bakanı Austin Carstens, Afrika'da Angolalı Bakan Jose Pedro de Morais ve Ortadoğu'da da Mısır Maliye Bakanı Yusuf Butros-Gali oldu.

1926 yılında kurulan ve o tarihten beri yayımlanan The Banker dergisi aylık olarak çıkartılıyor.

samanyoluhaber



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,479 µs