En Sıcak Konular

Katılımcılar Erdoğan'ın açılımından memnun

11 Ocak 2008 22:28 tsi
Muharrem ayı münasebetiyle verilen iftara katılan davetliler, programın olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini belirtirken, Aleviler'in Başbakan'ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Hükümet ve Alevi dernekleri Muharrem ayı orucu dolayısıyla verilen iftarda buluştu. Bilkent Otel'deki iftar programı iki tarafın da geniş katılımına sahne oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in iştirak ettiği toplantıda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç'un yanı sıra çok sayıda partili ve milletvekili hazır bulundu.

Programda Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu da yer aldı.

Mersiyeler ve dualar okunmasıyla başlayan programda daha sonra iftar yemeğine geçildi. Yemeğin ardından sırasıyla AK Parti'nin Alevi kökenli milletvekilleri İbrahim Yiğit ve Reha Çamuroğlu birer konuşma yaptı. Çamuroğlu'nun ardından kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, Alevilerin sık sık kullandığı terimlere başvurarak etkili bir konuşma ortaya koydu.

Katılımcılar, zaman zaman duygulu anların yaşandığı iftar programını birleştirici bulurken, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır aralarında yer alan iletilerin birleştirici ve olumlu olduğunu kaydetti. Programı hoş bulduklarını aktaran davetliler, Alevilerin de kendilerine yönelik ilgiyi, açılımı olumlu karşılayacaklarına inandıklarının altını çizdi.

İftar programının ardından konuşan Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, toplantının hoş ve güzel geçtiğini ifade etti. Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, herkesin ve her kesimin iftar programını hoş karşılamış olacağı ihtimalinden söz etti.

Programla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de yemekte oluşan atmosferin güzel olduğunu belirtirken, Başbakan Erdoğan'ın olumlu ve iyi mesajlar verdiğini söyledi. Açılımın Alevilerce pozitif bulunacağı yönündeki düşüncelerini aktaran Bakan Eker, algıların ilerleyen saatlerde, günlerde belli olacağından bahsetti.

İFTARDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMAYAN KOÇ: "ALEVİ CEMAATLERİNİN HİSLERİMİ PAYLAŞTIĞI KANISINDAYIM"

İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına temas ederken, "Başbakan nefis, güzel bir konuşma yaptı." dedi.

İftar programında gözyaşlarına hakim olamayan Kültür Eski Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Hazreti Hüseyin'in şehadetini okuduğu zaman duygulandığına işaret etti. Koç, "Bu, büyük bir yaramızdır, çeşm-i bülbül içinde bu kanı saklamamız gerekir. Bundan dolayı duyguluyum." diye konuştu.

Reha Çamuroğlu ve Başbakan'ın konuşmalarının kendisi için ışık olduğuna dikkat çeken Atilla Koç, acıların çeşm-i bülbül içinde kalmasını ve devamının gelmemesini dileğinde bulundu. Gazetecilerin Alevilerin algılarına yönelik sorusuna Koç, "Bu gece bin yıldır içimde biriktirdiğim Ali sevgisini matemle büyüttüğüm bir geceydi. Ben, böyle hissediyorsam Alevi cemaatleri de hissediyordur diye düşünüyorum." karşılığını verdi.

haber7



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs