En Sıcak Konular

PKK'dan, üniversite öğrencilerine sinsi tuzak!

11 Ocak 2008 23:24 tsi
PKK'dan, üniversite öğrencilerine sinsi tuzak!
Köşeye sıkışan hain terör örgütü PKK'dan, üniversite öğrencilerine sinsi tuzak! Son günlerde örgüte üst üste vurulan darbelerin ardından şehirlerde eylem yaptıracak eleman bulamayan örgüt, üniversite öğrencilerine yöneldi.

Terör örgütü PKK kürt gençlerinin okumasını istemiyor. Son günlerde örgüte üst üste vurulan darbelerin ardından şehirlerde eylem yaptıracak eleman bulamayan örgüt, üniversite öğrencilerine yöneldi. Terör örgütü, Anadolu'dan Büyükşehirlere okumaya gelen öğrencileri kendi saflarına çekmek için türlü baskılar uyguluyor. Okuyan kürt gençlerin örgüte uzak durmasından rahatsızlık duyan PKK bu yüzden gençlerin üniversite okumasını istemiyor.

Diyarbakır'da bir dershane önünde patlayan bu bombanın hedeflerinden biri de okuyan kürt gençleriydi. Hain saldırıda hayatını kaybeden 6 kişiden 5'i üniversite hayali kuran gençlerdi.

Örgüt ilk olarak 1997 yılında okumuş kürt gençlerini hedefine aldı. PKK, okuyan Kürt öğrencilerin örgütsel faaliyetlerden uzak durmalarından rahatsızlık duyuyordu. Şehirde yapılan propaganda ile yeterli verim alınamayınca örgüt bu gençleri yanında tutmanın farklı bir yolunu buldu. Öğrenciler, Emniyet birimlerinin kayıtlarında örgütçü olarak yer almaları sağlanacak ve bu şekilde okuldan koparılacaktı.

Terör örgütü, bulundukları şehirlerde eylem yaptıramadığı öğrencileri, turistik seyahata gidiyormuş gibi Yunanistan'daki kamplarına götürdü. İstanbul, Eskişehir, Çanakkale, İzmir ve Ankara'daki üniversitelerde okuyan kürt öğrenciler toplu olarak önce Yunanistan'daki kamplarda siyasi eğitimden geçirildi. Daha sonra da Irak'taki kamplarda askeri eğitim verildi.

Örgüt öğrencilerin bir bölümünü okudukları şehirlere geri gönderdi. Bir bölümünü de Irak'taki kamplarında özel eğitimden geçirdi. Zeki öğrencilerden, özellikle büyük şehirlerde bombalı ve sabotaj eylemler yapmak üzere ''özel kuvvetler'' adı altında bir grup oluşturuldu.

PKK'nın kamplarında eğitim alan öğrenciler, artık isteseler de örgütün faaliyetlerinden uzak duramazlardı. Aksi takdirde örgüt kamplarda eğitim alan bu öğrenciler deşifre edilip Güvenlik birimlerine ihbar edilecekti.

İşte üniversitelerden bu şekilde koparılan öğrencilerden yakın zamanda karşımıza çıkan bir kaç örnek. Nisan 2007'de Taksim'de üzerindeki patlayıcı maddeyi patlatmak üzere yakalanan Aslı D., okuduğu Üniversiteden 3. sınıfta ayrılarak örgüte katılmıştı. Bazıları da yaptıkları eylemlerin hemen ardından güvenlik güçlerince yakalanmıştı.

Üniversitelerini terk ederek kanlı örgüte katılan öğrencilerin büyük bölümü Mardin, Şırnak, Diyarbakır ve Tunceli'de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürüldü. 1997'den sonra Örgütte bu alanda bir boşluk oldu. Terör örgütü PKK'ya katılan çok sayıda öğrenci operasyonlarda öldürülünce, örgüt eylemlerine bir süre öğrencisiz devam etti.

Bu durum 2007'ye kadar böyle devam etti. 2007 yılı başlarına kadar öğrenciler eylemlere katılmadı. Bu dönemde İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde gerçekleşen Molotoflu eylemleri gerçekleştiren çok sayıda örgüt yandaşı yakalanınca, örgüt büyük şehirlerde eylem yaptıracak eleman sıkıntısına girdi.

PKK, 2007 başlarında ikinci kez okuyan Kürt gençlerine yöneldi. Bu gençler İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde araç yakma eylemlerinde kullanıldı. Eyleme katılan öğrencilerden bir çoğu da kısa sürede yakalanıp cezaevine gönderildi.

Molotoflu eylemlerde kullanılan öğrencilerden biri de 2007 ÖSS sınavı Diyarbakır birincisi Cihat D. İdi. Boğaziçi Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler bölümü hazırlık sınıfında okuyan Cihat'ın üniversite hayatı sönmüştü. Alibeyköy'de elinde molotofla suçüstü yakalanan Cihat, şu anda cezaevinde terörle mücadele kapsamında yargılanıyor. Türkiye’nin önemli Üniversitelerinden birinde okurken ve onu başarılı bir kariyer bekliyorken Cihat şimdi, 7 ile 11 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İstanbul polisinin başarılı operasyonları sonucu yakalanarak cezaevine gönderilen molotfçulardan 8'i Üniversite öğrencisi çıkmıştı.

Bu gençler PKK'nın son zamanlarda alilerinden ve okullarından kopardığı onlarca gençten sadece bir kaçı. Okuyan gençlerin örgüte uzak durmaları PKK'yı rahatsız ediyor. Eylem için eleman bulamayan örgüt de bu yüzden gençlerin okumasını istemiyor.

Ali Demirer - Samanyoluhaber



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,834 µs