En Sıcak Konular

AKP'li Bağış: ''Haç mı çıkarmak lazım''

11 Ocak 2008 23:50 tsi
AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Avrupa'da, Türk hükümetinden 'İslamcı', 'islam yanlısı' ve 'ılımlı İslam'' gibi ifadeler kullanıldığını belirterek, bu söylemlere farklı bir tepki gösterdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Medeniyetler İttifakı 1'inci Forumu dolayısıyla Başbakan RecepTayyip Erdoğan'ın İspanya'ya yapacağı ziyarete "büyük önem verdiklerini" söyledi.
 
Başbakan Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını da yapan Bağış, İspanya'nın EFE haber ajansına verdiği demeçte "İspanya, Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren bir ülke. Bu geziye özellikle ikili görüşmeler nedeniyle büyük önem veriyoruz" dedi.
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Bağış, Türk şirketlerinin İspanya üzerinden Güney Amerika pazarına ulaşmayı hedeflediğini ve İspanyol şirketlerinin de Türkiye üzerinden Orta Asya'ya ulaşabileceklerini ifade ederek, Türk-İspanyol ilişkilerinde geçilmesi gereken uzun bir yolun olduğunu söyledi.
 
Bağış demecinde, Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili bir soruya, "2014 gibi bir tarih verilmesine karşıyız. Müzakerelere başlayıp AB'nin dışında kalan ülke olmadı. Biz de yolumuzda sona ulaşacağız. Ne zaman? Türkiye bu soruya tek başına cevap verebilecek durumda değil. Bu AB'ye de bağlı. Biz reformlar sürecinde devam edip sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" cevabını verdi.
 
Bağış ayrıca Avrupa'da, Türk hükümetinden "İslamcı", "islam yanlısı" ve "ılımlı İslam" gibi ifadelerle bahsedilmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, "İslamcı değiliz. Politikada merkezdeyiz. Bunu kanıtlamak için haç mı çıkarmamız lazım? Muhafazakar demokratız" ifadelerini kullandı.

cnnturk



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,023 µs