En Sıcak Konular

İşte bayrağa kan verenler!

12 Ocak 2008 09:47 tsi
İşte bayrağa kan verenler! Türkiye, kanlarıyla yaptıkları bayrağı Büyükanıt'a gönderen 20 gencimizi konuşuyor. Onlar, “askerlerimiz şehit olurken uyumak bize yakışmaz” diyor.

Dağlıca baskını sonrası öğrenci oldukları için protesto mitinglerine katılamayan Kırşehirli 20 öğrencinin, kanlarını akıtarak yaptığı ve Genelkurmay'a gönderdiği Türk bayrağı, büyük yankı uyandırdı. Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 18, Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi'nden 2 öğrenci olmak üzere toplam 20 öğrencinin bir araya gelerek toplu iğneyle parmaklarından akıttıkları kanla yaptıkları Türk bayrağı, vatandaşların beğenisini topladı. Şehrin gururu haline gelen iki okula, binlerce tebrik telefonu geldi.

SADECE KAN DEĞİL, GÖZYAŞI DA VAR

Bayrak projesini ilk kez ortaya atan Mürsel Burak Akyürek (17), Dağlıca'da askerlerin şehit edilmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Öğrenci oldukları için protesto mitinglerine katılamadıklarını anlatan Mürsel, 20 kişilik arkadaş grubu olarak askerlere destek amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini ifade etti. Bayrağı nasıl oluşturduklarını da anlatan Akyürek, "Hepimiz parmaklarımıza toplu iğne batırdık. Kanlarımızı çizdiğimiz Türk bayrağına sürdük. Askerlerimiz çarpışırken bize uyumak yakışmaz diye düşündük. Bu bayrağa sadece kanlarımızı değil, göz yaşlarımızı da akıttık" dedi.

KIZLAR ASKERLİK DİLEKÇESİ VERDİ

Kız ve erkek öğrenciler oluşturdukları bayrağın yanında, yazdıkları dilekçeyle de askere gitmek istediklerini belirttiler. 17 yaşındaki Latife Cihan, "Nasıl ki bir zamanlar Nene Hatun gerekeni yaptıysa, nasıl kadınlar, analar cepheye mermi taşıdıysa benim kanımı vermem çok mu diye düşündüm" şeklinde konuştu. Kan gördüğü zaman baygınlık geçiren ancak arkadaşlarının bayrak için kan akıtılması fikrine destek veren Kemal Buğra Avşar da şunları söyledi: "Kan gördüğüm zaman bayılıyorum. Ancak, şehitler canını verirken, benim de kan vermem gerektiğini düşündüm."

BÜYÜKANIT PAŞA DUYGULANDI

A Milli Futbol Takımı ile Habertürk Televizyonu’nun, şehit yakınlarına yardım için başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan paralar önceki gün törenle teslim edildi. Yardım çekinin teslimi sırasında konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kanla çizilmiş bayrağı göstererek şunları söyledi: “18 yaş ve altı bu gençler, kanlarıyla bayrak yapıyorlar. Biz böyle bir milletiz. Biz büyük bir milletiz.”

bugün



Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs