FLAŞ! BBC: Türkiye, PKK ile masaya oturacak | " /> FLAŞ! BBC: Türkiye, PKK ile masaya oturacak | "/>

En Sıcak Konular

FLAŞ! BBC: Türkiye, PKK ile masaya oturacak

12 Ocak 2008 10:23 tsi
FLAŞ! BBC: Türkiye, PKK ile masaya oturacak BBC'nin, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin finanse ettiği iddia edilen "Aso" isimli gazeteye dayandırdığı haberine göre Türkiye, PKK ile masaya oturacak. Müzakerede "arabulucu"luk görevini ise Talabani üstlenecek.

BBC, Türkiye ile PKK'nın masaya oturacağını ve müzakere yapacağını iddia etti. Müzakerede arabulucu olarak Talabani'nin görevli olacağı ileri sürüldü..

BBC'nin, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin finanse ettiği iddia edilen "Aso" isimli gazeteye dayandırdığı haberinde, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin, Türkiye ile PKK arasında yapılacak müzakerede "arabulucu" olacağı iddia edildi. Talabani'nin partisi KYB tarafından finanse edildiği iddia edilen "Aso" isimli gazeteye dayandırarak bir haber yapan BBC Ortadoğu servisi, Türkiye ile PKK'nın yakında masaya oturacağını ve müzakere yapacağını öne sürdü.

MHP TEPKİ GÖSTERDİ
Yakın bir gelecekte yapılacağı öne sürülen müzakere ile ilgili haberin 6 Ocak 2008 tarihli Aso nüshasında yer aldığını belirten haberde, "Çeşitli güvenlik kaynaklarının söylediğine göre Irak Devlet Başkanı Talabani, yakın bir gelecekte bir Avrupa ülkesinde Türkiye ve PKK arasında arabuluculuk yapacak" ifadesi yer aldı. Haberde, Türkiye ve Kürtlerin arasındaki ilişkilerin iyileştiği vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Gül'ün "Talabani seçilmiş bir başkandır. Birbirimizi karşılıklı ziyaret etmemiz ihtimal dahilindedir" dediğine işaret edildi. Talabani'nin daha önce de PKK militanlarının silahsız olarak Türkiye'ye dönüşleri için genel saf çağrısında bulunduğu hatırlatıldı. MHP ise hükümeti haberle ilgili açıklama yapmaya çağırdı. MHP Grup Başkanvekili Ortay Vural, "Hükümet derhal açıklasın, böyle bir niyet var mı? Yok ise tekzip etsin" dedi. Daha önce de PKK'yı, masaya, Türkiye'nin karşısına oturtmak için çeşitli senaryoların uygulamaya konulduğunu belirten Vural, "Böyle bir gelişme Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eder. Hükümet bu konuda başta ABD Başkanı Bush ile yapılan görüşme olmak üzere Türk halkına olan biteni anlatmalı" dedi.

Sabah



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,029 µs