En Sıcak Konular

Genç Siviller: "Biraz da Biz Kürtleşelim"

12 Ocak 2008 13:44 tsi
Genç Siviller: 'Tanıdığımız bütün Kürtler Türkçe konuşuyor. Biz Kürtçe 'merhaba' demeyi becerebilir miyiz? Kürtler yeterince Türkleşti, biraz da biz Kürtleşelim' diyen Genç Siviller hareketi, birlikte yaşam için Kürtleşmeye karar verdi. Bunun için Kürt kültürü, tari

Darbe karşıtı eylemleri ile tanınan Genç Siviller, Kürt sorununun çözümü için "Kürtler yeterince Türkleşti; biraz da bizler Kürtleşelim" sloganıyla yeni bir etkinlik başlatıyor.

Etkinlik kapsamında Genç Siviller'in Taksim'deki ofisinde yaklaşık 2 ay Kürtçe dil, tarih, edebiyat gibi teorik derslerin yanında yemek kültürü, müzik ve halk oyunlarıyla ilgili pratik dersler verilecek.
 
Projeyle ilgili İstiklal Caddesi'nde bulunan Van Ahtamar Kahvaltı Salonu'nda basın açıklaması yapan Genç Siviller proje sorumlusu Hilal Kaplan, "Genç Siviller, Kürt sorununda kalıcı çözüm ümitlerinin arttığı bu günlerde 'Kürtler yeterince Türkleşti, biraz da bizler Kürtleşelim' sloganıyla yeni bir etkinlik başlatıyor. Kürtlerle ilgili bildiklerimizin Japonlarla ilgili bildiklerimizden daha az olduğundan yola çıkılıyor ve muhabbetin dilinin yeniden tesis edilmesi gereğinin altı çiziliyor. Bir gönül alma eylemi olan bu proje dil, tarih, din ve edebiyat gibi teorik derslerin yanında yemek kültürü, müzik ve halk oyunlarıyla ilgili pratik derslerden oluşuyor." dedi.

Kaplan, "Biz Türkler Kürtlerle ilgili ne biliyoruz? Tanıdığımız bütün Kürtler Türkçe konuşuyor. Biz Kürtçe 'merhaba' demeyi becerebilir miyiz? Kürtler; Saadettin Kaynak şarkılarını okuyabilir, Neşat Ertaş türkülerine eşlik edebilir. Ya biz! Bir tane bile olsa Kürtçe şarkı biliyor muyuz? Bütün Kürtler, Türklerin Orta Asya'dan gelip Malazgirt Ovasından Anadolu'ya girdiğini bilir. Peki, Kürtler nereden geldi, dağda Kart-kurt sesi çıkaran dağ Türkler olduğunu biliyorduk, 20 yıl önce öyle olmadıkları ilan edildi. Yoksa hep burada mıydılar? İştahla yediğimiz yemeklerin kaçı Kürt yemeği dersiniz?" şeklinde konuştu.

Projenin tamamen iyi niyetli ve gönül almaya yönelik olduğunu kaydeden Kaplan, "Bundan sonra ağız tadıyla hep birlikte yaşamak istiyorsak birbirimizi daha yakından tanımaya ihtiyacımız var. Zaten Türkler ve Kürtler de bir arada yaşayamayacaksa batsın bu dünya!" ifadelerini kullandı.

Genç Siviller hareketi üyeleri basın açıklamasının ardında gazeteciler ile birlikte kahvaltı yaptı.

zaman



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,252 µs