Kod adı % 99: Sonbaharda erken seçim! | " /> iyibilgi zoom Kod adı % 99: Sonbaharda erken seçim! | "/> iyibilgi zoom

En Sıcak Konular

Kod adı % 99: Sonbaharda erken seçim!

12 Ocak 2008 16:49 tsi
Kod adı % 99: Sonbaharda erken seçim! Nuh Gönültaş'a göre 2008 sonbaharında erken seçim olma olasılığı yüzde 99. Yerel baskın seçim için ciddi hazırlıklar var Hatta öyle ki, genel merkez tarafından temayül yoklamalarına başlandı bile... iyibilgi zoom

Nuh Gönültaş - Bugün

Sonbahar'da erken seçim yüzde 99 ihtimal

Hoş, bazı uyanık ve muhtemel adaylar sinyali almış görünüyor, medya henüz bu konuya mesafeli. Seçim geliyor arkadaşlar! AK Parti yerel seçimleri bir yıl öne çekmek için alarm vermiş durumda. Bu noktada bir aksilik çıkmaz, reis karar değiştirmezse sonbaharda yüzde 99 erken yerel seçim var.

AK Parti Hükümeti'nin yerel seçimleri öne çekmek için kendine göre gerekçeleri var ve fakat bunları şimdilik kamuoyu ile paylaşmak istemiyorlar.

Ancak en büyük sinyal AK Parti'nin bütün teşkilatlarından, il kongreleri hariç bütün, ilçe, belde, gençlik, kadın kolları gibi teşkilatların 2. olağan kongrelerin yapılmasını ve bir an önce tamamlanmasını istemesidir.

Parti, teşkilatlara il kongrelerini seçimden sonra yapacağız mesajı yolladı. Bu durum neden bir seçim sinyali? Çünkü bu kongrelerin zamanı değil, acelesi hiç yok! Bu isteğe bir de not var, "Ana kadame kongrelerinizi seçimden sonraya bırakın." AK Parti'de ciddi hazırlık var.

Bir erken yerel baskın seçim için ciddi hazırlıklar var Hatta öyle ki, genel merkez tarafından temayül yoklamalarına başlandı bile. Teşkilatlara ve halka "Belediye başkanınızdan memnun musunuz, değil misiniz, veya yerine kimin belediye başkanı olmasını istersiniz" türünde sorular sorulmaya başladı bile.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin Melih Gökçek'in yerine şimdiden aday arayışına girmesi de erken seçim sinyali olarak değerlendirilebilir.

Erken seçimlerin normal tarihi Mart 2009. Seçimlerin öne alınması anayasa değişikliği gerektiriyor. Mahalli idareler seçimleri anayasanın 127. maddesinde düzenleniyor.

Milletvekili genel seçimlerinin öne alınması için TBMM karar alabiliyor, ancak yerel seçimlerin öne alınabilmesi için illa ki anayasa değişikliği gerekiyor. Ki bu değişikliğin Nisan ayının sonuna kadar meclisten geçirileceği düşünülüyor. Peki diğer partiler bu çabayı desteliyor mu?

Bu konu henüz diğer partilere açılmış değil. AK Parti'nin böyle bir değişikliği Meclis'ten geçirebilmesi için diğer partilerin oyuna da ihtiyacı var. Sonuçta bir anayasa değişikliği yapılacak çünkü.

Eğer AK Parti konuda Meclis'te yalnız kalırsa seçimlerden önce bir de bu konuda anayasa referandumu ihtimali de oldukça kuvvetli. Sonbahar'a doğru ülke topyekun bir seçim havasına girecek.

Vatana millete hayırlı olsun!

bugün



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,730 µs