En Sıcak Konular

Bush'tan sonra siyasi suikast endişesi

12 Ocak 2008 17:16 tsi
Bush'tan sonra siyasi suikast endişesi ABD Başkanı Bush'un ziyaretinden sonra Filistin'de siyasi parti liderleri ve hükümet yöneticilerine karşı siyasi suikastlerden endişe ediliyor.

İsrail'in ABD Başkanı Bush'un ziyaretinden sonra Filistin'de siyasi parti liderleri ve hükümet yöneticilerine karşı siyasi suikastler düzenlemesinden endişe ediliyor.

Filistin Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Salahaddin Tugayları komutanlarından Ebu Ubeyr, ABD Başkanı George Bush'un Filistin ziyaretinin İsrail'in tüm dünyadaki Yahudilerin devleti olması fikrine destek olmak ve Filistinli mültecilerin haklarının yok sayılmasını ifade etmek için gerçekleştiğini söyledi.

Ebu Ubeyr, Bush'un Filistin direniş güçlerine yönelik kışkırtıcı üslubundan da açıkça anlaşılacağı üzere bu ziyaretin ardından büyük ihtimalle İsrail güçlerinin saldırılarını artırmalarının beklendiğini belirterek, bu saldırıların siyasi suikastlara dönüşerek siyasi parti liderleri ve hükümet yöneticilerine yönelebileceği uyarısında bulundu.

Direniş komutanı Ebu Ubeyr yaptığı basın açıklamasında, Batı Yaka kentlerinin tıpkı Irak'ta olduğu gibi Amerikan deniz piyadeleri tarafından işgal edilmesinin, Filistin güvenlik güçlerine güvenilmeyip görevleri başından kovularak yerlerine ABD ve Siyonist güçlerin istihdam edilmesinin utanç verici olduğunu belirterek, "Bir gün için bile olsa, Bush'u korumak için böylesine büyük önlemler alınması onun dünya halkları tarafından sevilmediğinin en önemli göstergesidir" dedi.

Ebu Ubeyr son olarak şunları ifade etti: "Bush ziyaretiyle yeni bir şey söylememiştir. Tek yaptığı, Filistinlilerin füzelerinden rahatsız olduğunu ifade etmek ve Mahmut Abbas'ın İsrail'in bekçiliğini daha iyi yapabilmesi için teşviktir. Tabii ki sadece içi boş vaadler karşılığında."

BUSH'UN AMACI FİLİSTİN'DE BÖLÜNMEYİ DERİNLEŞTİRMEK

Bu arada Filistin davasının tasfiye çabalarına dikkat çeken Filistinli gruplar, Bush'un ziyareti başarısızlığını telafi amaçlı olduğu görüşümde birleşti.

Filistinliler, İsrail'in Yahudi bir devlet olduğunu savunan ABD Başkanı George Bush'un açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, Bush'un başarısız geçen başkanlık dönemini Filistinlilere karşı projeler geliştirerek kendince başarıyla kapatmak istediğini söylediler. Açıklamada Bush'un temel amacının Filistinliler arasındaki bölünmeyi derinleştirmek olduğu ifade edildi.

1948 yılında işgal edilmiş topraklardaki çeşitli partileri ve sivil toplum kuruluşlarını bünyesinde toplayan Gazze'deki Kuşatmaya Karşı Mücadele Derneği, "Bush Geldiğin Yere Dön!" başlıklı açıklamasında, ziyaretini Filistinlilerin dönüş hakkının kaldırılmasını isteyerek sonlandıran Bush'un açıklamalarını kınadı.

İslami Hareket, Ulusal Demokratik Parti, Filistin Halkı Hareketi, Ulusal İlerici Birlik Koalisyonu, Arap Demokratik Partisi gibi siyasi kuruluşların imzasını taşıyan bildiride, "Irak halkının, Afganistan halkının ve ezilen birçok halkın kanı eline bulaşmış olan Bush, şimdi de Filistinlilerin kanlarını akıtmak istemektedir" ifadeleri kullanıldı.

Bush'un ziyaretinin Irak, Lübnan, Suriye ve İran politikalarındaki iflası telafi etme çabası taşıdığının belirtildiği açıklamada ABD'nin "ılımlı ülkeler" şeklinde tarif ettiği ülkeleri korumaya çalıştığı kaydedildi.


Kaynak: filistinhaber

 



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs