En Sıcak Konular

Egemen Bağış isyan etti: İslamcı olmadığımızı kanıtlamak için haç mı çıkaralım?

12 Ocak 2008 17:56 tsi
Egemen Bağış isyan etti: İslamcı olmadığımızı kanıtlamak için haç mı çıkaralım? AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Avrupa'da, Türk hükümetinden "islamcı", "islam yanlısı" gibi ifadelerle bahsedilmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, "İslamcı değiliz. Bunu kanıtlamak için haç mı çıkarmamız lazım? ifadelerini k

Başbakan Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını da yapan Bağış, İspanya'nın EFE haber ajansına verdiği demeçte, Avrupa'da, Türk hükümetinden "islamcı", "islam yanlısı" ve "ılımlı islam" gibi ifadelerle bahsedilmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, "İslamcı değiliz. Politikada merkezdeyiz. Bunu kanıtlamak için haç mı çıkarmamız lazım? Muhafazakar demokratız" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Medeniyetler İttifakı 1. Forumu dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya'ya yapacağı ziyarete "büyük önem verdiklerini" söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını da yapan Bağış, "İspanya, Türkiye'nin AB üyeliğine destek veren bir ülke. Bu geziye özellikle ikili görüşmeler nedeniyle büyük önem veriyoruz" dedi.

İki ülke arasında ticaret hacminin sürekli büyüdüğüne ve 6 milyar dolara yaklaştığına dikkat çeken Bağış, "İspanya'nın Türkiye'deki yatırımları sürekli artıyor. 2008 ve 2009 yıllarında özelleştirme sürecini hızlandıracağız. Doğal gaz ve elektrik dağıtımı ile bankacılık ve sigara tekelinde önemli özelleştirmeler yapacağız" açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bağış ayrıca, Türk şirketlerinin İspanya üzerinden Güney Amerika pazarına ulaşmayı hedeflediğini ve İspanyol şirketlerinin de Türkiye üzerinden Orta Asya'ya ulaşabileceklerini ifade ederek, Türk-İspanyol ilişkilerinde geçilmesi gereken uzun bir yolun olduğunu söyledi.

Bağış demecine, "Uluslarası EXPO Fuarı'nın İzmir'de yapılmasını istiyoruz. Türkiye ayrıca BM Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan üyeliğine aday. İspanya bu konularda İspanyolca konuşan ülkelerle birlikte bize bu hedeflere ulaşmamızda yardımcı olabilir" dedi.

-TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ-

Bağış demecinde, Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili bir soruya, "2014 gibi bir tarih verilmesine karşıyız. Müzakerelere başlayıp AB'nin dışında kalan ülke olmadı. Biz de yolumuzda sona ulaşacağız. Ne zaman? Türkiye bu soruya tek başına cevap verebilecek durumda değil. Bu AB'ye de bağlı. Biz reformlar sürecinde devam edip sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" cevabını verdi.

Bağış ayrıca, Fransa'nın Akdeniz Birliği önerisine Türkiye ile birlikte İspanya'nın da karşı çıktığını söyledi.

Türkiye ve İspanya'nın yapacağı ikili görüşmelerde terör örgütü PKK ile mücadele konusunun da ele alınacağını kaydeden Bağış, "Tüm ikili görüşmelerimizde, İspanya'nın ETA ile mücadelesinde edindiği tecrübeleri konuşuyoruz. ETA ve PKK karşılaştırılamaz. İki ülkenin şartları birbirinden çok farklı" değerlendirmesinde bulundu.

zaman



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,996 µs