En Sıcak Konular

'Putin ABD Başkanlığı'na?'

12 Ocak 2008 20:08 tsi
'Putin ABD Başkanlığı'na?' Bir Honk Kong gazetesi olan Asya Times, kimliği belirsiz bir gazetecinin makalesinden ilginç bir öneride bulundu. Bu öneri uzun zamandır Rus Devlet Başkanı olan Putin'e oldukça garip bir makam öneriyor!

Hong kong gazetesi Asya Times’ın Spengler takma adıyla yazı yazan gazetecisi, Vladimir Putin’in Amerika Birleşik Devletleri başkanı olarak seçilmesini önererek, bu fikrini köşesine taşıdı.

Gazeteci, Putin’i “antipatik bir kişiliği olmasına rağmen, oldukça yetenekli bir lider” şeklinde değerlendiriyor. Spengler, yazısında 2008 yılına geçişle Amerika’yı büyük bir ekonomik krizin beklediğini, bu durumdan Amerika’yı, ancak Putin gibi, ülke yönetiminden anlayabilen bir liderin kurtarabileceği görüşünü savunuyor.

Esrarengiz gazeteci yazısında, Amerika’nın ekonomik sorunlarla başa çıkabilecek liderlerden yoksun olduğunu, bunun gibi zor durumlarla başa çıkabilecek güvenilir bir güç olmadığını ve yeni girdiğimiz 2008 yılının ekonomik açıdan Amerikalılar için zor bir yıl olacağını görüşünü ekledi.

Yazısına Putin’in Rusya için neler yaptığını sıralayarak devam eden gazeteci, Putin’in Rusya’yı içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan başarıyla kurtardığını ve ülkeyi düze çıkaran bir lider olduğunu yazarak, kendisinin öne sürdüğü bu fikrin Amerikan yönetimini şimdiden memnun etmeyeceğini bildiğini belirtti.

Hicivle yazdığı makalesinin sonunda, Amerikan halkının stratejik olarak iyi düşünme yetisine sahip bir başkana ihtiyaç duyduğunu belirten gazeteci, Putin’in kötü ingilizcesine rağmen, Amerikan başkanı George Bush’tan daha iyi gözükeceğini ekleyerek, yazısına son verdi.

leyla çiğdem dalkılıç-rusya.ru

 

 



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,525 µs