En Sıcak Konular

Berlusconi’ye iki kurşunlu zarf!

12 Ocak 2008 22:11 tsi
Berlusconi’ye iki kurşunlu zarf! Eski İtalya Başbakanı Berlusconi ve kardeşi Paolo, aşırı El Kaide tarafından ölümle tehdit edildi. Örgüt, Berlusconi ve kardeşine mafya usulu mektupla iki kurşun gönderdi.

İtalya’da 2006’da yapılan seçimlerle başbakanlığı Romano Prodi’ye kaybeden sağcı politikacı Sylvio Berlusconi, aşırı İslamcı bir grup tarafından ölümle tehdit edildi.

Medya devi siyasetçinin sahibi olduğu Il Giornale gazetesine gönderilen bir kutuyu açanlar, iki boş kurşunla karşılaştı. Kutudaki mektupta, kurşunların Berlusconi ve kardeşi Paolo için olduğu yazılıydı. Mektupta “Bu kurşunlar Berlusconi kardeşlere, gazetelerindeki saçmalıklar ve İslam karşıtı görüşleri nedeniyle gönderildi. En uygun zamanda, Pakistan’da Butto’ya ne yaptılarsa, ondan yapacağız. Önce bir kurşun, sonra da intihar saldırısı. Korumaları veya güvenlik önlemleri bizi durduramaz, çünkü ne yapacağımız belli olmaz. Allahu Ekber” yazılıydı. Mektup incelenmesi için polise teslim edidi. El Kaide, Irak işgaline 3 bin asker gönderen İtalya’yı daha önce de tehdit etmiş, hatta 2004’te yayınladığı bir kasette, “Askerlerinizi çekmenizi söyledik. Buna uymadınız. Berlusconi’nin kellesini alacağız” demişti. Forza Italia partisinin genel başkanı olan medya devi Sylvio Berlusconi (71) 11 milyar dolar servetiyle İtalya’nın en zengin insanı.

Paris Belediye Başkanı da tehdit edildi

EL Kaide militanları tarafından kullanılan internet sitelerinde Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe de hedef olarak gösterildi. Örgütün, belediye başkanını öldürerek Fransa’yı karışıklığa sürüklemek istediği belirtilirken polis, Bertrand’a uygulanan güvenlik önlemlerini sıklaştırdı. Eşcinsel Delanoe, 2002 yılında gay karşıtı bir militan tarafından bıçaklanmıştı.

‘Her an vurulabilirsin’

Mektupla kurşun gönderme 200 yıllık geçmişi olan İtalyan mafyası tarafından başlatıldı. Sonra tüm dünyaya yayıldı. “Her an vurulabilirsin” anlamına geliyor.

 

haber7



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,052 µs