En Sıcak Konular

Mossad Türkiye'deki Yahudileri niye uyardı?

12 Ocak 2008 22:28 tsi
Mossad Türkiye'deki Yahudileri niye uyardı? ABD'de pompacılık yapan Türklerden birisi benzin istasyonunda bir Yahudi'nin düşürdüğü bir 'kippa' bulur. Alır kippayı kafasına iliştirir. Bir süre sonra, lüks bir arabadan iyi giyimli bir beyefendi bizim kippalı Türk'e gelir, kartını verir. Sonra da

Dünyada müthiş bir Yahudi dayanışması vardır. Bütün Yahudiler bir şekilde İsrail'le irtibatlıdır ve MOSSAD'ın aktif veya pasif elemanıdır. Ülkelerde cemaatler şeklinde örgütlenen Yahudiler, darda kalana yardımcı olurlar. Herhangi bir Yahudi'nin sıradan bir işçi-memur olarak çalışmasına rıza göstermezler. Sermayesi yoksa sermaye verirler, başka alanlarda ise önünü açar, terfisine imkân hazırlarlar.

Yahudilerin bu dayanışmasına yaşanmış bir olaydan örnek vereyim; ABD'ye giden Türklerin yaptığı işlerin başında pompacılık ve pizza dağıtıcılığı gelir. Son zamanlarda küçük ticari işler de oradaki Türklerin ilgi alanında. Pompacılık yapan Türklerden birisi benzin istasyonunda bir Yahudi'nin düşürdüğü bir “kippa” bulur. Alır kippayı kafasına iliştirir. Bir süre sonra, lüks bir arabadan iyi giyimli bir beyefendi bizim kippalı Türk'e gelir ve kartını verir. Sonra da “bir Yahudi'nin böyle bir işte çalışması uygun değil! Beni ara! sana uygun bir iş bulayım” der ve uzaklaşır.

Dünyanın her yerinde Yahudiler bir dayanışma içindedirler. Aynı zamanda bir otokontrol vardır. İsrail veya büyük Yahudi menfaatleri için işini yapmayan, görevlerini aksatanlar hangi ülkede olursa olsun bir şekilde bunun faturasını öder. Din değiştirme gibi bir tercihte bulunanlar ise, Tevrat'ın hükmü gereği ensesinden kesilerek cezalandırılır (vazife gereği kripto olanlar tabiî ki tasnif dışı).  Bir mezarlıkta bir serseriye öldür-tülen Üzeyir Garih için hep bu tür ihtimaller aklıma gelmiştir.

Neyse, konumuz Yahudilerin göz yaşartıcı dayanışması ve birbirini korumaları. Malumunuz 11 Eylül saldırıları öncesi de ikiz kulelerde çalışan Yahudilerin uyarıldığı, bu nedenle hiçbir Yahudi'nin ölmediği iddiaları var. Bu saldırıların gayet sofistike olduğu ve ancak çok profesyonel bir servis tarafından yapılabileceği artık genel kabul gören bir düşünce. 11 Eylül operasyonunun bizzat MOSSAD tarafından yapıldığı kuvvetli ihtimaller arasında. Bir diğer ihtimal de, uzun süre ABD istihbarat örgütlerine sokulmayan Yahudilerin, son 15-20 yılda bu alanda çok etkin hale geldikleri ve bu operasyonu CİA üzerinden yaptıklarıdır.

Sonuçta, her güçlü ihtimalde, 11 Eylül olayının arkasında bir Yahudi şüphesi bulunmakta.

Malumunuz son yıllarda Türkiye fazlasıyla güçlendi. Kendisine biçilen elbisenin dışına taşmaya başladı. İhracatı arttı, ekonomik ve siyasi gücü bölgesel hale geldi. Diğer İslam ülkeleri ve Türk dünyası üzerinde etkinleşmeye başladı. Bu etkinliği kırmak, ülkeyi karıştırarak yeniden “yarı canlı” hale getirmek için çalışmalar yapıldı. Karanlık senaryolar uygulandı. Ulusalcı ağızların da desteği alınarak toplumsal projeler devreye sokuldu. Türk-Kürt çatışması körüklendi. Varoşlara yatırımlar yapıldı. İhtilal denemeleri oldu. Ama yediği kazıklarla epeyce tecrübe kazanmış milletimiz hiçbirini yutmadı.

Son günlerde geleneksel malzeme “irtica” üzerine çalışıyorlar. Ama bunun tutması da zor. Benim endişem ülke gündemini bir anda değiştirecek 11 Eylül tarzı “sarsıcı” eylem veya eylemler yapmaları ve bununla ülke gündemini bloke etmeye çalışmaları. Yakalananların dışında bir sürü bombalı araç hazırlandığı güvenlik güçlerince ifade ediliyor. İhtimal ki yüzlerce, belki binlerce insanın ölebileceği eylemler planlıyorlar. Hizbullah, İBDA-C ve El Kaide gibi güdümlü İrticai terör örgütlerinin müthiş bir hareketlilik içinde oldukları biliniyor. Türkiye'deki derin yapılar üzerinde İsrail'in ve MOSSAD'ın çok etkili olduğunu pek çok yazımızda belirtmiştik. Bu coğrafyada en etkin, en operasyonel servisin MOSSAD olduğu uzmanların malumudur. Ayrıca İsrail Türk vatandaşlarının başına gelebilecek bir iş için, hayrına kılını bile kıpırdatmaz.

Bütün bunlardan sonra ben diyorum ki; acaba MOSSAD-İsrail Türkiye'deki Yahudileri neden uyarıyor?

yusuf gezgin-aktifhaber



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs