generaller söylüyordu! | " /> generaller söylüyordu! | "/>

En Sıcak Konular

Çekirge'ye manşeti generaller söylüyordu!

13 Ocak 2008 09:02 tsi
Çekirge'ye manşeti generaller söylüyordu!

28 Şubat sürecinde gazete yayın yönetmenlerinin dönemin paşalarından brifing alarak manşetler hazırladığını söyleyen Cengiz Çandar, "Çevik Bir ve Erol Özkasnak, Fatih Çekirge üzerinden bir takım bildirileri manşet haline getiriyordu" dedi.

28 Şubat sürecinde 'Andıç' olayı ile Sabah gazesinden atılan Cengiz Çandar, Zafer Mutlu'nun Yeni Şafak'a yaptığı "Cengiz Çandar'ı izne çıkardık. Bir gün yazı yazmadı o kadar. Zaten Milliyet'e geçiyordu. 'Çabuk geç o zaman' dedik" açıklamasına cevap verdi. Zafer Mutlu'yla hiçbir zaman öyle bir diyaloğumuz olmadı diyen Cengiz Çandar, "Beni başka biriyle karıştırıyor olmalı. Çünkü beni kovdukları dönemde Milliyet'e gitmem diye birşey söz konusu değildi" şeklinde konuştu.

TSK'YA İHBAR EDİLDİM

Andıç olayını 2000 yılında Yeni Şafak'ın manşetinden öğrendiğini belirten Cengiz Çandar şunları anlattı: "1998 yılında andıç yapıldığını bilmiyordum. 2000 yılında Yeni Şafak'ta çıkan haber üzerine olayı öğrendim. Bunun üzerine de yazı yazdım. Ancak yazım yayınlanmadığı gibi işten atıldım. Üstelik Silahlı Kuvvetler'e de ihbar edildim. Ama yazdığım yazı daha sonra Milliyet ve Radikal Gazeteleri'nde yayınlandı. Yazım nedeniyle de hiçbir soruşturmaya uğramadım. İşten çıkarıldıktan sonra bazı gazetelerden teklif aldım ancak çalışmam engellendi. O dönemde sadece Yeni Şafak bize kucak açtı"

'BİR KOMUTAN': BİR VE ÖZKASNAK

28 Şubat sürecinde gazete yayın yönetmenlerinin dönemin paşalarından brifing alarak 'bir komutan' kaynaklı manşetler hazırladığını söyleyen Cengiz Çandar, "Sabah Gazetesi'nin o dönemki Ankara temsilcisi Fatih Çekirge'ydi. Çevik Bir ve Erol Özkasnak, Fatih Çekirge üzerinden bir takım bildirileri manşet haline getiriyorlardı. O dönemin mekanizmasının işlemesinde Sabah Gazetesi'nin çok önemli rolü oldu. Gazete bünyesindeki bazı isimler bu role dahil olmak istemedi. Bunu kabul etmeyenler de 'andıç' olarak gösterildi" dedi.

yenişafak



Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,657 µs