En Sıcak Konular

ABD derin devleti devrede: Hillary komplosu

13 Ocak 2008 16:25 tsi
ABD derin devleti devrede: Hillary komplosu ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat adaylar Hilary Clinton ile Barrcak Obama arasında yarış çekişmeli devam ediyor. Başkanlık seçimlerine çok az bir zaman kala Clinton'un Obama'nın yükselişini New Hampshire'da kesmesi, ilginç yorumlara neden oldu. İddi

ABD'de başkanlık seçimleri adım adım yaklaşırken, Demokrat Parti'den Hillary Clinton'ın kazandığı New Hamphire'daki son önseçime derin devletin parmağının bulaştığı iddia ediliyor. Buna göre siyahi Senatör Obama'nın yükselişi üzerine derin devlet devreye girdi.

Hillary Clinton'ın zaferiyle sonuçlanan New Hampshire'daki ön seçimlere hile karıştığı öne sürülüyor. Washington kulislerinde ortaya atılan iddialara göre, derin devlet diye nitelenen yerleşik güç mekanizması, siyahi bir liberal olan Demokrat Parti'den başkan aday adayı olan Senatör Barack Obama karşısında harekete geçti.

Söz konusu güçler, sistemin parçası olarak gördükleri Demokrat Parti'nin diğer favori adayı Senatör Hillary Clinton'dan yana ağırlık koydular. Çünkü, Obama'nın ABD başkanı olması ihtimali bu çevrelerde korku ve endişe yaratıyor. Seçimlere derin devlet müdahalesiyle ilgili iddialar, Demokrat Parti başkan aday adaylarından Kongre üyesi Dennis Kucinich'in, New Hampshire'de kullanılan oyların tekrar sayılmasını istemesiyle iyiden iyiye alevlendi. Nitekim Kucinich, son günlerde ortaya çıkan haberler, suçlamalar ve söylentilere dikkat çekti ve seçim sürecinin lekeli olmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Açıklanamayan terslikler: Bu açıklamayla da yetinmeyen Kucinich, New Hampshire Eyaleti Devlet Sekreteri'ne bir mektup yollayarak, elle ve makine ile sayılan oylar arasında açıklanamaz bir terslik bulunduğunuı belirtti. New Hampshire önseçimlerini, kamuoyu yoklamalarının tam aksine, Senatör Clinton kazanmış, Kucinich ise yüzde 1.4 oranında oy almıştı. 7 Ocak günü 11 puan önde olan Senatör Obama, 8 Ocak günü, yarışı Hillary Clinton'ın birkaç puan gerisinde bitirmişti.

Son anketlere göre, Clinton'ın desteği yüzde 49'a yükselirken, Barack Obama yüzde 36'da kaldı. Cumhuriyetçi Parti'de ise yüzde 34 ile Senatör John McCain önde gidiyor.

Clinton'ın gafı

Demokrat Parti aday adayı Hillary Clinton'un 1968 yılında bir suikasta kurban giden siyah lider ve insan hakları ikonu Dr.Martin Luther King hakkında yaptığı gaf, güney eyaletlerinde oy kaybına neden olabileceği endişesiyle kampanya yetkililerini kara kara düşündürmeye başladı.

Hillary Clinton, diğer aday adayı Barack Obama'nın sürekli King'e gönderme yaparak, siyahların sempatisini toplamasından etkilenerek, "Dr.King'in rüyasını, 1964 yılında Demokrat başkan Lyndon Johnson insan hakları yasasını onaylayarak gerçekleştirdi" diyerek çam devirdi. Clinton'ın bu gafı, Obama ile arasında sert bir tartışmanın patlak vermesine de neden oldu.

Gafın ardından kampanya yetkilileri, Clinton'ın güney eyaletlerinde oy kaybına uğrayabileceğini düşünerek, durumu düzeltmenin yollarını aramaya başladı.

Hürriyet



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs