En Sıcak Konular

Erdoğan: Cemeviyle ilgili bana talep gelmedi

13 Ocak 2008 17:44 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili olarak kendisine Alevilerden herhangi bir talep gelmediğini söyledi.

Erdoğan, "Böyle bir talep gelmesi durumunda Anayasa ve hukuk kuralları içinde yapılabilecek birşey varsa yaparız" diye konuştu.
 
Medeniyetler İttifakı Forumu'na katılmak üzere İspanya'ya giden Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin Ankara 6'ncı İdare Mahkemesi'nin, Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi talebini reddeden kararıyla ilgili soruları yanıtladı.
 
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "Alevilerin düzenlediği iftar yemeğine katıldınız. Bu yemekte sizden bir talepte bulundular mı?" şeklindeki sorusuna "Doğrusu zaman zaman bunların dedikoduları yapılıyor. Bize şu anda konuyla ilgili iletilen net birşey olmadı. Daha önce bazı milletvekili ve bakan arkadaşlarımıza iletilmiş ve bunlarla ilgili de kendilerine Meclis'te bir cevap verilmiştir" dedi.
 
Başbakan, "Bilebildiğim kadarıyla bu İdare Mahkemesi'ne yansımış, bugünkü bazı gazetelerde de İdare Mahkemesi'nin verdiği cevap var. Ancak şahsıma ulaşmış böyle bir talep yok" diye konuştu.
 
Erdoğan ayrıca, "Ulaştığında da biz bunlara uzak kalmayız, değerlendiririz. Anayasa ve yasalar içerisinde yapılabilecek birşey varsa bunlar için de gerekli adımları atarız" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, İran Enerji Bakanı'nın doğalgazla ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan bir gazeteciye de, "Enerji Bakanım ile henüz bu konuyu görüşmedim" karşılığını verdi.
 
"Cemevleri ibadethane olamaz"
 
Aleviler 2005 yılında Başbakanlık'a "Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi", "ibadet için bütçeden pay ayrılması" ve "Diyanet işlerinde Alevi inanç önderlerine kadro tahsis edilmesi" taleplerinde bulunmuştu.
 
Ancak bu talepler Başbakanlık tarafından reddedilmişti. Cem Vakfı da 6'ncı İdare Mahkemesi'ne Başbakanlık kararının iptali istemiyle dava açmıştı.
 
Ankara 6'ncı İdare Mahkemesi de dün, ''Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi anayasa ve yasalara aykırı'' kararını vermişti.

cnnturk.com



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,579 µs