En Sıcak Konular

İki Yaşar'dan felaket kehanetleri!

13 Ocak 2008 18:50 tsi
İki Yaşar'dan felaket kehanetleri! Yaşar Nuri Öztürk'ün Halkın Yükselişi Partisi ile Yaşar Okuyan'ın kurduğu Hürriyet ve Değişim Partisi'nin birleşme kararı resmiyete döküldü. Partilerin birleşmesinin ardından iki lider bomba açıklamalar yaptı. İki Yaşar'a göre Türkiye'nin bağımsızlığ

Okuyan, bu yeni oluşuma parlamentodan da sürpriz isimlerin katılacağının sinyalini verdi.

HÜRPARTİ'nin 29 Aralık 2007 tarihinde yaptığı olağanüstü kongrede aldığı HYP ile birleşme kararının ardından, dün de HYP'nin gerçekleştirdiği olağanüstü kongrede birleşme kararı resmiyete dökülmüştü. Bugün ise Öztürk ve Okuyan HYP Genel Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısıyla, iki partinin birleşmesi hakkında bilgi verdi. Toplantıda ilk olarak sözü alan Okuyan, Türkiye'nin bugünkü şartlarının 1919 Türkiye'sinin şartlarından farklı olmadığını söyledi. Okuyan, "Türkiye'nin bağımsızlığı, toprak bütünlüğü, cumhuriyet ve kazanımları tehdit altındadır. Hatta tehdidin de ilerisinde birçok alanda bu tehdit fiiliyata geçme aşamasına gelmiştir" şeklinde iddialarda bulundu.

Tüm bunlar karşısında muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların bazı çabalar içinde olduğunu, ancak bu çabaların ayrı ayrı olduğu için toplu bir değer taşımadığını söyleyen Okuyan, "Türkiye'nin en büyük problemi muhalefettir. İktidar zaten ortadadır. Ama toplum etkin çözüm üreten bir muhalefet partisi arayışı içindedir" dedi.

Ekonomiyle ilgili olumlu rakamların da hayal ürünü olduğunu savunan Okuyan, Türkiye'nin fakirleştiğini ve iktidarın da sadaka siyasetini öne çıkardığını ileri sürdü.

Tüm bunlara karşı partilerin demokrasi sistemi içinde çözüm üretmesi gerektiğini ifade eden Okuyan, "İşte bu yüzden HYP ve HÜRPARTİ olarak bazı çalışmalar yaptık ve ortak aklı harekete geçiren yeni bir siyasi oluşumu başlatma kararı aldık" diye konuştu.

'Sen-ben' kavramlarını bırakarak 'biz' kavramını öne çıkardıklarını belirten Okuyan, Atatürk'ün 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' sözünü örnek aldıklarını kaydetti. Sadece iki partinin birleşmesinin söz konusu olmadığını, yeni bir siyasi oluşumun ilk adımını attıklarını vurgulayan Okuyan, ilk olarak güçlerini birleştirdiklerini dile getirdi. Okuyan, bundan sonra da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeye başlayacaklarını bildirdi. Okuyan ayrıca, bu yeni oluşuma parlamentodan da sürpriz isimlerin katılacağının sinyalini verdi.

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ise, güzel yarınlara bir alternatif oluşturacak, fedakarlık ve feragat taşıyan bir zemini son derece insani, kardeşçe ve samimiyet ifade eden bir ortamda 'tereyağından kıl çeker gibi' hazırladıklarını ve kamuoyunun önüne getirdiklerini söyledi. 22 Temmuz genel seçimleri öncesinde yoğun olarak ittifak ve birleşme sözlerini dinlediklerini belirten Öztürk, "İttifak ve birleşme çok sıcak karşılanan tabirlerdir. Fakat hakkını verirseniz. 22 Temmuz'da ise bunların hapsinin ittifak değil, ihtilaf olduğunu gördük" dedi. Meydanlardaki kitlenin hayallerine zehir sıkıldığını iddi eden Öztürk, sağ ve sol ideolojilerin dışarıdan ithal edilmiş ifadeler olduğunu ve Türkiye'nin sağda ya da solda bir birleşmeye ihtiyacı olmadığını savundu.

Ilımlı İslam girişimiyle kutsal kitapta yasak olmasına rağmen İslam dininin isminin değiştirilmek istendiğini öne süren Öztürk, "Amaç antiemperyalizmin iki mirasını bu topraklardan çıkarmaktır. İslam antiemperyalisttir. Atatürk mirası da antiemperyalist bir mirastır. Emperyalizmin rahatsız olduğu bu iki mirası yok etmek projesi vardır" diye konuştu. Kimsenin Türkiye gerçeği dışında ne düşündüğüne bakmadıklarını belirten Öztürk, "Tek ana başlığımız vatanperverlik" dedi. Hiçbir kişi ve amblem takip etmediklerini anlatan Öztürk, amaçlarına destek veren herkesin arkasından gideceklerini de söyledi.

Öztürk, hükümetin Alevilik açılımına da tepki göstererek, bu girişimin iyi niyetli ve samimi olmadığını öne sürdü. Bir soru üzerine Öztürk, Meclis'te parti grubu kurmak için milletvekili transferi girişimleri olmadığını ancak, düşüncelerini paylaşanları da dışlamayacaklarını söyledi. Daha sonra Öztürk ve Okuyan tokalaşarak basına görüntü verdi.

Haber7



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,874 µs