En Sıcak Konular

'Sağ kol' 3. kez yakalandı!

14 Ocak 2008 08:31 tsi
'Sağ kol' 3. kez yakalandı! JİTEM ve 'Yeşil' adını kullanarak haraç çetesi kurmaktan 3 kez gözaltına alınan Zakir S, her defasında salıverildi. En son Matkap operasyonunda yakalanıp bırakılan Zakir S, yurt dışına kaçmak üzereyken yeniden gözaltına alındı.

İstanbul'da 'Matkap Operasyonu'nda yakalandıktan sonra nöbetçi mahkemece serbest bırakılan, ancak savcının itirazıyla hakkında yeniden yakalama emri çıkartılan Bedirhan E. (Zakir S.), jandarmanın başka bir suç örgütüne yönelik operasyonunda gözaltına alındı.
Jandarmanın Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beşiktaş ve Kadıköy'de bazı vatandaşların gayrimenkullerine tehditle el koydukları, lüks otomobil satan bazı galericilerin alacağını tahsil ettikleri ve otomobil kaçakçılığı yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik operasyonda 8 adrese aynı anda baskın yapıldı.

Jandarmanın 6 aydır sürdürülen teknik takip ve istihbarat çalışmalarının ardından yapılan baskında, Bedirhan E. (Zakir S.) ile Zülküf B., Ferman A., Selçuk K., Mustafa N., Barış Y. ve Emine Derya Y. gözaltına alındı.

PASAPORT HAZIRLIĞI

'Yeşil' kod adıyla tanınan Mahmut Yıldırım'ın 'sağ kolu' olarak bilinen ve adını Bedirhan E. olarak değiştiren Zakir S'nin, teknik takibe yakalanmamak için ayrı sim kartları bulunan 7 cep telefonu ile yeni çektirdiği 20 adet vesikalık fotoğrafı ele geçirildi. Zakir S.'nin bu kez yurt dışına kaçmak üzere hazırlık yaptığı ve fotoğrafları pasaport için çektirdiği belirlendi.

YAKALANIP BIRAKILIYOR

Zakir S, yine 'haraç çetesi' suçlamasıyla Beşiktaş'ta lüks bir rezidansta gece yarısı operasyonuyla yakalandıktan sonra nöbetçi mahkemece serbest bırakılmış, ancak savcılığın karara itiraz etmesi üzerine hakkında yeniden yakalama emri çıkarılmıştı.

Zakir S.'nin, 2002'den bu yana 3 kez benzer suçlardan yakalanmasına rağmen, her defasında savcılık veya mahkeme kararıyla serbest bırakılması, ancak bir süre sonra yine aynı suçlamalarla yeniden yakalanması dikkat çekiyor.

Mahkeme kararıyla aldığı 'Bedirhan' adını daha önce kod adı olarak kullanan Zakir S., 7 Haziran 2002'de, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'e yönelik silahlı saldırı girişimini azmettirdiği gerekçesiyle aranırken, İstanbul'da yakalanmıştı. Polis, Selvi'nin sevgilisi Avusturya vatandaşı Ayşe Reich'i izleyerek, çifti Tarabya'da kaldıkları otel odasında saat 02.00'de yakalamıştı. Dönemin İstanbul DGM Savcısı Mehmet Ergül, 26 Kasım 2002'de mahkemeye sunduğu iddianamede, Selvi'nin, 'Yeşil'in sağ kolu' olduğunu ve eski İHD Başkanı Akın Birdal'ın vurulmasında adının geçmesi nedeniyle kamuoyunda oluşan bu etkiden faydalanarak çete kurduğunu öne sürdü. Ancak 23 Temmuz 2003'te dönemin DGM Savcısı Ali Yorulmaz'ın da isteği üzerine Zakir Selvi, 'suçun unsurları oluşmadığı' gerekçesiyle serbest bırakıldı.


Yeşil'i en son 1996'da gördüm

Zakir S, 'Yeşil' ile ilişkisini anlatırken, onunla son olarak 1996 yılında Muş'ta görüştüğünü, o tarihten itibaren kendisini bir daha görmediğini söylemişti.


Şenol Albay cezaevinde

Matkap operasyonunda, zanlıların emniyet ve jandarmada destekçileri olduğu ortaya çıkınca iki kurumda da soruşturma başlatıldı. Telefon dinleme kayıtlarından, iki emniyet müdürü, iki polis memuru, bir albay ve bir uzman çavuşun çeteyle ilişkisi belirlendi. Emniyet mensupları hakkında soruşturma açılırken, Albay Şenol Boyu, savclığa gelerek teslim oldu. Albay Boyu, iddiaları reddetmesine rağmen İstanbul 12. Ağır Ceza Nöbetçi Mahkemesi'nde tutuklanarak cezaevine konuldu.

yenişafak



Bu haber 1,577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,697 µs