En Sıcak Konular

AKP'li vekilden, kocalarda doğumda bulunsun teklifi

14 Ocak 2008 10:49 tsi
AKP'li kadın vekilden çarpıcı teklif: Doğum esnasında kocaların da doğumhaneye girmesi zorunlu olsun

AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan'dan çarpıcı teklif. Üç çocuğundan ikisi Amerika'da dünyaya getiren ve bu sırada eşi de zorunlu olarak doğumhaneye giren Asan, “Önce kamuoyunu bilinçlendirip, zihinsel dönüşümü sağlayıp ardından da erkeklerin de zorunlu olarak doğuma girmeleri için girişimlerde bulunacağım” dedi. Doğum anının eşlerin paylaşması gereken bir zaman dilimi olduğunu savunan Asan, “Kendi çocuğunun doğumuna şahit olmak erkeklerin de hakkı'' dedi.

Amerika'da eşlerin doğuma girmesinin zorunlu olduğunu belirten Asan, yaşadıklarını ''Ben doğum yapmak için gittiğimiz zaman eşler doğuma giriyorlar denildi. Eşim de büyük bir istekle o an elimi tutarak, sancılarda yardım ederek bana destek oldu ve o anı da ikimiz de şaşkınlıkla yaşadık. Ben eşimin eve gitmesini istemiştim ama kanunlar gereği gidemedi. Çok heyecanlandı ama şimdi doğumlarını çocuklarımıza birlikte anlatıyoruz'' sözleriyle dile getirdi. Amerika'da doğum yapacak kadının eşiyle birlikte bir odaya aldıklarını belirten Asan, “Korkuyorsunuz, ölebilirsiniz. Doğum anında ölenler de var. Hem de çocuğunuz olacak, kutsal bir an... Bence o kutsal anı kadının mutlaka eşiyle beraber yaşamaları gerekiyor” diye konuştu.

ACI DEĞİL KORKU AZALIR

Erkeklerin kadınların çektiği acıyı görmeleri için değil destek olmak için doğuma girmesi gerektiğini söyleyen Asan, “Zaten eşiniz orada olsa da olmasa da acı çekiliyor. Ama o korkuyu paylaşacak insanın yani eşin orada bulunması gerekiyor” dedi. Eskiden kalma bir takım adetlerin yıkılması gerektiğini söyleyen Asan, Türkiye'de doğum sırasında kadının hiçbir yakınının bulunmamasını da bu adetlere örnek olarak gösterdi.

ADETLER YIKILMALI

Asan, bu önerisine muhafazakâr kesimin karşı çıkıp çıkmayacağı sorusuna ise, “Zannetmiyorum. Çünkü doğum anı utanılacak, ayıplanılacak bir şey değil'' yanıtını verirken, erkeklere şu tavsiyelerde bulundu: “O anda eşleri acı çekiyor ve gerçekten kocalarına ihtiyaçları var. Ölümü en fazla o an arzular kadın. Ben mesela bin defa ölmeyi isterdim o anda. Tabularını yıksınlar ve gerçekten bu olaya tanıklık etsinler. O kutsallığın, o güzelliğin paylaşılması gerekir..''


AKP ANKARA MİLLETVEKİLİ AŞKIN ASAN

İstemeyen kadın vekiller var

Asan, görüştüğü bazı kadın milletvekillerinin de önerisine sıcak bakmadığını belirterek, ''Bence zorunlu olması gereken bu uygulamaya karşı çıkan kadın vekillerin yanısıra erkekler de 'Biz zaten dışarıda dokuz doğuruyoruz' diyerek karşı çıkıyor. Dokuz mokuz doğurdukları yok. Dışarıda sigara içip keyif yapıyorlar. Kadın en çaresiz olduğu anda yanlız bırakılmamalı” dedi.

 

Baba adayları çekingen yaklaşıyor


BEN GİRMEK İSTERDİM

EŞİ Semiha Şakir Doğum Evi'nde önceki gün doğum yapan Mehmet Türk, AKP'li Aşkın Asan'ın önerisine destek çıktı. Türk, “Oğlumun doğumuna şahit olmak isterdim. Maalesef olamadı. Hamilelik sürecinde eşinizin yanındasınız fakat doğuma giremiyorsunuz. Bu insanın okulu bitirip diploma törenine girememesine benziyor dememeye benziyor” dedi.


RAHATSIZ OLURUM

Arkadaşının doğum yapan eşini ziyarete geldiğini söyleyen Mahmut Yıldız, nişanlı olduğunu fakat eşinin doğumunda bulunmak istemediğini söyledi. Yıldız, “Eşimin doğumuna girersem orada doktor erkek olursa bir Türk erkeği olarak rahatsız olurum. Doğuma girdiğimde doktor kadın olursa o da benden çekinebilir. Eşler doğumu izlemeli fakat bunu ameliyathanede değil başka bir ortamda yapmalı. Mesela kapalı devre televizyondan izleyebilirler” dedi.


MUTLAKA YASALAŞMALI

Mİlletvekİlİ Aşkın Asan'ın önerisine destek verdiğini ifade eden İbrahim Sebepli, “Avrupa'da eşler doğuma rahatlıkla girebiliyor. Bunun devlet hastanelirinde de geçerli olması lazım. Doğum sırasında eşinin yanında bulunarak ona destek olmak çok önemli. Erkekler eşlerinin doğum sıkıntılarını görerek onlara daha sevecen yaklaşır” şeklinde konuştu.

aktfhaber



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs