Diyarbakır kalemizdir, vermeyiz | " /> Diyarbakır kalemizdir, vermeyiz | "/>

En Sıcak Konular

Baydemir'den hodri meydan: Diyarbakır kalemizdir, vermeyiz

14 Ocak 2008 11:14 tsi
Baydemir'den hodri meydan: Diyarbakır kalemizdir, vermeyiz Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Erdoğan'ın DTP'li belediyeleri istemesi hizmet aşkından değil, siyasi hırstan kaynaklanıyor dedi. Baydemir: "Halkımız kimi layık görüyorsa o kazanır. Ama Diyarbakır kaledir, kolay kolay vermeyiz."

Osman Baydemir, Diyarbakır'daki bombalı saldırı ile ilgili olarak, 'Çok acı ve kabul edilemez bir olay yaşadık. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz ve saracağız. Bu acıyı yüreğimize nakşedeceğiz.' dedi. Baydemir, kendilerini siyaset yapmakla suçlayan ve yerel seçimlerde DTP'li belediyelerin alınmasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da tekrar meydan okudu. Başbakan Erdoğan'ın seçimlere 15-16 ay kala DTP'li belediyeleri istemesinin hizmet aşkından değil siyasi hırstan kaynaklandığını ileri süren Baydemir, 'Biz 'hodri meydan' demiştik. Bize göre Diyarbakır kaledir ve biz Diyarbakır'ı vermeyiz.' dedi.

 Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde DTP'li Belediye Başkanı Emrullah Cin tarafından 'Yerel Yönetimler Ekonomik Kalkınma ve Siyaset' konulu 2 günlük bir sempozyum düzenlendi. Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen sempozyumun ikinci gününde konuşmacı olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Gazeteci Ragıp Duran, Taraf Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2. Başkanı Kemal Polat katıldı.
 Toplantıda ilk sözü alan Baydemir, salonda bulunanları Kürtçe konuşma yaparak selamladı. Konuşmasını daha sonra Türkçe sürdüren Baydemir, bölgeler arası sosyo-ekonomik dengesizliklerin giderilmesi için çalışılması gerektiğini söyledi.


 'BU ACIYI YÜREĞİMİZE NAKŞEDECEĞİZ'
 Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırıda yaşadıkları acıyı yüreğine nakşettiğini ve bir daha bu tür acı yaşanmamasını beklediklerini anlatan Osman Baydemir, 'Çok acı ve kabul edilemez bir olay yaşadık. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz ve saracağız. Bu acıyı yüreğimize nakşedeceğiz. Tıpkı Kızıltepe'de Uğur Kaymaz'ı, 12 Eylül'de Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı'nda kaybettiğimiz çocuklarımız ve diğerlerinin acıları gibi yüreğimize nakşedeceğiz. Ama kin ve intikam duyguları için değil, bir daha asla ama asla başka bir ocağa, başka bir yüreğe böylesi bir acı düşmesin diye. Bunun için de elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız.' diye konuştu.


 'DİYARBAKIR KALEDİR, DİYARBAKIR'I VERMEYİZ'
 Konuşmaların ardından sempozyumu dinlemek için gelenler konuşmacılara yazılı olarak soru sordu. Sorulan sorulara ortak cevap veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendilerini siyaset yapmakla suçlayan Başbakan Erdoğan'ı eleştirirken, 'kale' olarak nitelediği Diyarbakır'ı yerel seçimlerde kimseye vermeyeceklerini ifade ederek, AK Parti'ye tekrar meydan okudu.

 Baydemir, şöyle konuştu: 'Başbakan yerel yönetimlerimizi, belediyelerimizi siyaset yapmakla eleştiriyor. 22 Temmuz seçimlerine kadar ben siyaset ve hizmeti birlikte yürüttüm, dolayısıyla siyaset yaptım; ama 'Oh' yaptım. Parlamentoda temsilde, adalette ciddi bir hata vardı. Bu nedenle pek çok talep belediye başkanları üzerinden yaşam bulup ifade ediliyordu. Ancak 22 Temmuz'dan sonra bizim açımızdan da durum değişti. Parlamentoda grubumuz var. Bizler adına grubumuz siyaset yapıyor. Ben de grubumuzu aşmama çabası içerisinde olacağım.'

 Baydemir, şöyle devam etti; 'AK Parti'nin, Sayın Başbakan'ın 'Diyarbakır başta olmak üzere bazı DTP'li belediyeleri istiyorum' dediğini görüyoruz. Bu kentler acaba 81 vilayet içerisinde olan kentler değil mi? Seçime 15-16 ay kala DTP'li belediyeleri istemek ne anlama geliyor? Çok açık ve net söylüyorum; bu hizmet aşkı değildir, bu tam da siyasetin kendisidir. Ben şuna bütün açık yürekliliğimle hazırım; seçime 4-5 ay kala her siyasi parti her yere talip olabilir. Bunun hiçbir sakıncası yok, olması gereken de budur. Ama Sayın Başbakan unutuyor galiba, kendisi 81 vilayetin Başbakan'ıdır. Ama kendisini buraların Başbakan'ı olarak görmüyorsa, bu kendisinin sorunudur. Ben bunun cevabını vermiştim. Ortaya koymuş olduğumuz hizmet kalitesine güvenerek ve aynı zamanda yurttaşımın tercihine duyduğum güvenle biz ne demiştik; 'hodri meydan' demiştik. İsterseniz baharda, isterseniz sonbaharda, isterseniz yazda, ne zaman isterseniz sandığı kurarız, halkın iradesine başvururuz. Bu halk kimi layık görürse, bu emaneti kime verirse o gelir. Bize göre Diyarbakır kaledir, biz Diyarbakır'ı vermeyiz.'

 'DAVALARIM CEZAYLA SONUÇLANIRSA 280 YIL CEZA ALIRIM'
 DTP'li tüm belediye başkanları hakkında Kürtçe nedeniyle soruşturma açıldığını; ama bu ülkede dil, kültür ve inançlara yasak koyanların halka bin yıl borçlu olduğunu dile getiren Baydemir, şunları kaydetti:

 'Türkiye'nin resmi dili değişsin, bu dil gitsin başka dil gelsin gibi bir anlayışta değiliz. Dil zenginliğimiz çok güzel; ama sizin bu zenginliğe hangi gözle yaklaştığınız önemli. Maalesef bu konuda bir arpa boyu yol kat edilmediğini düşünüyorum. DTP'li 54 belediye başkanımızın tümü hakkında Kürtçe kullanımı yüzünden mutlaka soruşturma açılmıştır. Benim hakkımda açılan toplum soruşturma ve davaların tamamı cezayla sonuçlanırsa 280 yıl ceza almam lazım. Sigara kullanıyorum, kahveyi de iyi içiyorum, bu şekilde giderse en fazla 50 yıl yaşarım. Demek ki, 230 yıl borçlu çıkacağım; ama siz hiç merak etmeyin bana göre bu dili, kültürü, inançları yasaklayanlar bu halka bin yıl borçlular.'
 Baydemir'in konuşmasını tamamlamasının ardından salonda bulunanlar DTP'li başkanı ayakta alkışlarken, bazı kadınların zılgıt çektiği görüldü. Sempozyum, konuşmacılara plaket sunulması ile sona erdi.

star



Bu haber 250 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,471 µs