En Sıcak Konular

Erdoğan: Başörtü sorunu çözülecek

14 Ocak 2008 14:11 tsi
Başbakan Erdoğan, AB'nin Türkiye'ye yönelik ön yargılardan kurtulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Başörtüsü konusunu en kısa zamanda çözeceğiz." dedi ve ekledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Medeniyyetlerarası İttifak projesi toplantısı öncesinde Europa Press toplantısında, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisi, AB'nin de 6. büyük ekonomisi olduğunun altını çizerek, "Enerji güvenliğinin sağlanması, Türkiye'nin AB'ye sağlayacağı faydalardan biri. Ayrıca genç, dinamik; çalışkanlığı ile elverişli yatırım ve üretim ortamıyla sayısız avantaj sunmaktadır" dedi.

AB'nin Türkiye'ye yönelik önyargılarından kurtulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Türkiye bölgesinde yıldızı hızla parlayan bir ülke, siyasi ve demokratik atılımlara paralel olarak ekonomik atılımları bölgeye büyük katkı sağlamaktadır, AB'ye üyeliği bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkıda bulunacaktır. Batı medyasına büyük iş düşüyor, ön yargıların ortadan kaldırılmasında medya kilit rol oynamaktadır, bunların giderileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Müzakereler, Kıbrıs sorunu halledilmedikçe kapanmaz deniliyor, suçlu biz miyiz, faturaları sürekli olarak Türkiye'ye kesmeye gayret ediyorlar veya KKTC için güneyin azınlığı olun diyorlar, hiçbir zaman olmayacaktır, olmaz. Adaletsiz hiçbir şeye, garantör olduğumuz bir adada evet dememiz mümkün değil, sıkıntının kaynağında bu yatıyor. Burada AB'nin 2015'le ilgili bir süreç tayin etmesini doğru bulmuyorum".

Anayasa taslağını toplumun her kesimiyle paylaşacaklarını belirten Erdoğan, "Tüm dünyadaki anayasalarla ilgileniyoruz. AB üyesi ülkeleri öncelikli olarak arkadaşlarımız inceledlier, AB dışında da çeşitli ülkelerin anayasaları incelendi, bütün anayasalar incelenerek taslak hazırlanıyor. Bu taslak hazırlandıktan sonra tüm partilere, sivil toplum örgütlerine, medya temsilcilerine ve kamuoyuna dağıtacağız, sonra eleştirileri, destekleri de alarak belli bir süre vereceğiz, belki iki ay olacak belki 3 ay olacak. Sonra anayasa ile ilgili tasarımızı teklif olarak meclis başkanlığına sunacağız, sonra anayasa komisyonunda tartışlır" dedi.

Erdoğan, başörtüsü konusunda da "Bugün ABD, AB de rahatlıkla başıörtülü olarak üniversiteye gidilebiliyor, oralarda bir sorun yok ama halkının yüzde 99'u müslüman olan ülkemde maalesef sıkıntı yaşanıyor. Burada sorumluluğumuzun da farkındayız. Özellikle özgürlüklerle bunun çözümüne inanıyoruz. Öye inanıyorum ki bunu da en yakın zamanda çözeceğiz" dedi.

Erdoğan, Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili olarak da "Son dönemdeki gelişme, özellikle mevcut ABD yönetiminin hassasiyeti lie ertelendi. Fakat şunu çok açık net ifade etmek isterim, özellikle bu sözde Ermeni soykırımı konusunda bir defa çok ciddi ön yargılar var. Ben 2005'te Koçaryan'a bir mektup yazdım. Bu iş tamaen tarihçilerin işidir, gelin siyaset bilimcileri, hukukçuları, arkeologları dahil edelim, çalışmalar yapsın. 1 milyonu aşkın tasnifi yapılmış belge var. Sizin de arşivleriniz varsa, siz de açın, belgeler karşılıklı olarak incelensin, bu incelemeden sonra raporlar verilsin. Koçaryan bize cevap vermedi. Tazminat gayreti içindeler. Haklı olduğumuz bir dava, buna inanıyoruz. Biz Erivan'a hava kapılarını açtık. Türkiye'ye kaçan 40 bin Ermeni vatandaşı var. Ne yazık ki diaspora ortalığı karıştırıyor. Üçüncü ülkelerin bu kararı var mı yetkisi var mı, taraf olmadıktan sonra. Bu yetkiyi onlara kim veriyor. Diasporaya parasıyla yanlış kararlar çıkartıyorlar diye konuştu.

 
Haber 7



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs