En Sıcak Konular

Erdil paşa cezaevine döndü!

14 Ocak 2008 15:42 tsi
Haksız mal edinmekten 2 yıl 6 ay hapis cezasını çeken Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Emekli Oramiral Erdil, evci iznine çıkmış, ailesiyle lüks bir mekanda görüntülenmişti. Paşa yeniden cezaevinde.

Haksız mal edinme suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasını çeken Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, 4 günlük evci iznine çıktı. İznini hafta sonu eşi ve kızı ile geçiren Erdil, cezaevine geri döndü. Cezaevinden eşini bırakıp çıkan Füsun Erdil ve kızı Deniz, basına görünmemek için apar topar araca bindi.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, kamuoyunda, 'Nereden buldun?' yasası olarak bilinen, haksız mal edinme suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının infazı için 3 Temmuz 2007'de Tekirdağ'daki Saray K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne konmuştu. Erdil Paşa yasal hakkı olan ilk izni kullandı. Hafta sonu İstanbul'a giden Erdil Paşa, İstanbul'un yeni gözde alışveriş merkezlerinden İstinye Park'ta eşi Füsun Hanım ve kızı Deniz'le Polonez Cafe'de kahvaltı yaptı. 3 günlük izin ve bir gün de yol süresi iznini dolduran Erdil Paşa pazartesi sabah erkenden Tekirdağ'daki Saray K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne geri döndü. Erdil Paşa sabah erken saatlerde 34 D 8321 plakalı gri bir ciple cezaevine geldi. Paşayı cezaevine kadar eşi Füsun Hanım, kızı Deniz ve koruması getirdi. Eşini cezaevine bırakan Fusun Hanım ve Deniz Erdil içeride yarım saat kaldıktan sonra cezaevinden ayrıldı. Basının dışarıda görüntü aldığının fark edilmesi üzerine araç cezaevi kapısına yaklaştırıldı. Koşar adımlarla cezaevinden çıkan anne kız, apar topar araca atlayarak cezaevinden hızla uzaklaştı.

3 Temmuz 2008'de tahliye olacak Erdil'in aldığı ceza itibariyle açık cezaevinde kalmayı hak ettiği ve bunu istemediği öğrenildi. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 95. maddesine göre Erdil'e üç gün izin, bir gün de yol hakkı olmak üzere toplam 4 gün izin verildiği bildirildi. İlk iznini alan Erdil'in 2 izin hakkı daha bulunuyor. Erdil'in izinli olduğu günlerin yasal olarak infazından sayıldığı için bu süre cezasına eklenmeyecek.

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'a göre, açık cezaevinde kalan veya yatacakları süre itibariyle açık cezaevine gönderilmeye hak kazanan hükümlülere yılda en fazla 3 kez özel izin verilebiliyor. Özel izin, en çok 3 gün olabiliyor, ancak bu süreye yolda geçecek süre de ekleniyor. Yasa özel izin verilme gerekçesini, 'aileleriyle bağlarını sürdürmelerini veya güçlendirmelerini ve dış dünyaya uyumlarını sağlamak' olarak açıklıyor. Özel izin verilmesi için cezaevi müdürünün teklifi ve savcının onayı gerekiyor.

OLAY

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, Erdil'i 'haksız mal edinme' suçundan 3 yıl hapse mahkum etmişti. Eski TCK'nın 59. maddesine göre Erdil'in cezası, 6'da 1 oranında indirilerek 2 yıl 6 aya düştü. Rütbesi ere indirilen, madalyaları ve silahları elinden alınan İlhami Erdil infaz yasası gereği 12 ay yatıp çıkacak

 8 sütun



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,994 µs