En Sıcak Konular

Yayınevi cinayetinde işler arapsaçı

14 Ocak 2008 20:01 tsi
Yayınevi cinayetinde işler arapsaçı
Malatya'da bir yayınevinde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın duruşması devam ediyor. Davanın sanıklarından E.G hakkında inanılmaz iddialar ortaya atıldı.

Sabah başlayan duruşmada verilen aradan sonra tutuklu sanık H.Ç. (19) ile tutuksuz sanık M.G'nin (19) ifadesi alındı. H.Ç, ifadesinde, E.G'nin hırçın, sert bir tavrının olduğunu, daha önce de yaralama olayına karıştığını, ancak gözaltına alınmadığını savundu.

H.Ç, şöyle konuştu: ''E.G, zaman zaman benim kıyafetlerimi giyerdi. Bir gün yurda geldiğinde kıyafetlerimi geri verdi. Kıyafetlerimin kanlı olduğunu fark ettim. S, bana daha sonra, E.G'nin, belediye önünde eski kız arkadaşı yüzünden tartıştığı bir kişiyi bıçaklayarak yaraladığını söyledi.

Bu olaydan bir süre sonra E.G, Sümer Polis Karakolu'na girerek içeride bir memurla konuştu. Daha sonra ne olduğunu sorduğumuzda bıçakla yaralama olayını kast ederek 'O iş kapandı' dedi.'' E.G'nin yurtta bıçaklı bir kavgaya karıştığını ve bu olaydan sonra yurttan atıldığını iddia eden H.Ç, E.G'ye bununla ilgili adli işlem yapılmadığını ileri sürdü. Müdahil avukatların E.G'nin grup üzerindeki etkisinin nedenini sorması üzerine H.Ç, şunları kaydetti: ''Arkadaşlar arasında E.G'nin Emniyet Müdürü ile oturup kalktığı konuşuluyordu.

E.G'nin Emniyet Müdürü ile de oturup kalktığı yönündeki duyumlarımız ondan daha çok korkmama neden olmuştu. Bunun dışında belediye önündeki bıçakla yaralamadan da gözaltına alınmamış olması beni korkutmuştu.''

''ONLAR'IN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM''

 Müdahil avukatlarının, H.Ç. ve C.Ö'nün olaydan bir gün önce yazdıkları iddia edilen mektupta, ''Malatya'da en son olacak en büyük olayı biz yapıyoruz. Eğer bize bir şey olursa biz H. ile ben (C) yaşamazsak ya da içeride olursak onlar (siz anlarsınız), ya da (Alman, uzun, maviş) bu üçü dışarıda olursa ya da ölmezse biz de yoksak bu üçü sorumludur'' ifadesinde geçen ''onlar''ın ne anlama geldiği sorusuna H.Ç, ''Mektubu ben yazdım, ancak sözlerini bana C. yazdırdı, 'Onlar'ın ne anlam içerdiğini ya da kim olduğunu bilmiyorum'' yanıtını verdi.

H.Ç, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'yi ve Necati Aydın'ı E.G'nin kestiğini gördüm. Ancak Uğur Yüksel'i kimin öldürdüğünü görmedim. Yalnızca Uğur'un 'İsa' diye bağırdığını duydum. Olaydan kısa süre önce Necati Aydın'ın 'Hepimiz İsa'nın çocuklarıyız' sözleri de E.G'yi kızdırmıştı.''

Tutuksuz yargılanan M.G. de kendisinin bilgisayar malzemesi satan bir iş yerinde çalıştığını, E.G'yi müşterisi olduğu için tanıdığını anlattı. Daha önce savcıya verdiği ifadeleri yineleyen M.G, olaydan bir gün önce E.G. ile görüştüğünü belirtti. Müdahil avukatların M.G'ye, E.G'nin kendisine cep telefonundan çektiği, ''Elmaları getirdim manav açık değil'' mesajına, ''Sen elmaları getir ben manavı açarım'' diye yanıt yazdığını hatırlatması üzerine M.G, ''E.G'yi ciddiye almadığım için o mesaja öyle bir yanıt yazdım'' dedi. Duruşma devam ediyor.


haber7



Bu haber 265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs