Petrolde söz sahibi değilsiniz! | " /> Petrolde söz sahibi değilsiniz! | "/>

En Sıcak Konular

Talabani: Petrolde söz sahibi değilsiniz!

14 Ocak 2008 20:30 tsi
Talabani: Petrolde söz sahibi değilsiniz!
Enerji Bakanı Hilmi Güler'in ABD ile Irak petrolleri konusunda ortaklığa gidildiğini yönündeki açıklaması peşmergeleri rahatsız ederken, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Türkiye'ye "Petrolde söz sahibi değilsiniz" beyanatı geldi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, "Türkiye'nin, ABD ile petrol ve doğalgaz konusunda işbirliği yapması söz konusu değil" dedi.


Enerji Bakanı Hilmi Güler'in ABD ile Irak petrolleri konusunda ortaklığıa gidildiğini yönündeki açıklaması peşmergeleri rahatsız ederken, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Türkiye'ye "Petrolde söz sahibi değilsiniz" beyanatı geldi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ABD ve Türkiye'nin PKK'yla ilgili ortaklaşa bir toplantının hazırlığı içinde olduklarını ancak üç ülkenin petrol ve doğalgaz konusunda işbirliği yapmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık nezdinde, bugün gerçekleştirilen aylık olağan toplantı sonrasında, sorulara cevap veren Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri El Maliki, Irak'ın bu tür toplantılara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz ay, sağlık sorunları sebebiyle toplantıyı iptal etmek zorunda kaldığını ifade eden Maliki, bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı ile olağan toplantılarının devam edeceğini ve toplantılarda, şimdiye kadar olduğu gibi, tüm devlet işlerinin tartışılacağını vurguladı.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, parlamentoyu protesto etmek maksadıyla oturumlara katılmayı reddeden milletvekillerinin, yaşama sürecine katkıda bulunmak ve fikirlerini savunmak için parlamentoya geri dönmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıda masaya yatırılan konular ile ilgili açıklama yapmak istemeyen iki devlet adamı, toplantının oldukça başarılı geçtiğini ve burada alınan kararların yakında parlamentoya sunulacağını söylemekle yetindi.

Türkiye'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in, ABD'yle Türkiye Cumhuriyeti arasında Irak petrolü ve doğalgazının ortak işletmesi konusunda anlaştıklarının hatırlatılması üzerine Talabani, "Türkiye, ABD ve Irak, PKK'yı konu alacak ortak bir toplantı düzenleyecektir, bu konuda işbirliğimiz olacak. ABD ile Türkiye arasında, Irak petrolleri ile ilgili bir anlaşma olması mümkün değil zira Irak petrolü üzerinde ancak Irak parlamentosu karar alabilir. Bu konuda, üç ülkenin katılacağı bir toplantıdan haberim yok" dedi.

dunyabulteni

 



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,618 µs