terörün panzehiri | " /> terörün panzehiri | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan terörün panzehiri

14 Ocak 2008 22:11 tsi
Erdoğan'dan terörün panzehiri
Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero'yla ikili görüşmesinin ardından terörle mücadele konusunda kararlı açıklamalar yaptı.

Başbakan Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'deki temaslarını İspanya Başbakanı Zapatero görüşmesiyle sürdürdü.

İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Zapatero, "Çok değerli dostum Erdoğan'ı burada ağırlamaktan onur duyuyorum. İspanya olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmasını desteklediğimizi buradan tekrar etmek istiyorum. Bu konuda destek vermeye de devam edeceğiz. İki ülke arasındaki ticaret hacmi her geçen yıl artış göstermekte. Bu sene itibariyle 7 milyar Euro'yu bulan karşılıklı ticaret hacmimizin çok daha fazla gelişebileceğine inanmaktayım. Bu konuda iki tarafın da potansiyel imkanlara sahip olduğunu düşünüyorum. Çok güçlü ekonomik sisteme sahip olan her iki ülkenin de dinamik ve aktif işadamları var" dedi.

İki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel konulara da değinen Zapatero, "İspanya ve Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesi, aramızdaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilere de katkı da bulunacaktır. Bu nedenle de, her iki ülke içişleri bakanı ilişkilerinin geliştirilmesi için ortak çalışmalara başlamalı. Bu ziyaretin, iki ülke geleceği, medeniyetler ittifakı ve Türkiye'nin AB'ye üyeliği ile ilgili iyi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Erdoğan ise, "Öncelikle, her alanda çok yakın bir ortağımız ve dostumuz olan İspanya'da bulunmaktan duyduğum memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Türkiye ve İspanya köklü bir geçmişe sahip. Söz konusu ziyaret vesilesiyle Sayın Zapatero ve değerli arkadaşlarla görüşmeler yapacağız. 5 yıllık başbakanlığım döneminde, Zapatero'nun AB sürecinde hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadığının altını çizmek istiyorum. Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri konusunda neler yapılabileceğini ele aldık.

Terör belasıyla ilgili ülkelerimizin sorunları örtüşüyor. Terörle mücadelede sonuna kadar beraber olacağımız ifade ettik. Ticari, ekonomik ve kültürel konuları da ele aldık. Turizm ve ulaştırma alanlarında daha geniş kapsamlı neler yapılabileceğini görüştük. 7 milyar Euro'yu aşmış olan dış ticaret hacmimizi de yakın zamanda 10 milyar Euro'ya çıkarmayı planlıyoruz. Zira İspanya ve Türkiye Avrupa kıtasının iki büyük ekonomisi. Ülkelerimizin dayanışma halinde, 3. ülkelere ne gibi yatırımlar yapabileceğini görüştük. Tabii, en önemli konumuz, medeniyetler ittifakının birinci zirvesinin yarın Madrid'de başlayacak olması. Bu süreçte başarılı olmamız şart. İnanıyorum ki bu ittifakla ilgili çalışmalarımızın başarıya ulaşması, terörizmin de panzehiri olacaktır. Bu ziyaretler, dostluğumuzun pekişmesi ve halklarımızın kaynaşmasına vesile olacaktır" dedi.

haber7



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,651 µs