PKK etkin bir partidir! | " /> PKK etkin bir partidir! | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li Yıldız: PKK etkin bir partidir!

14 Ocak 2008 23:24 tsi
DTP'li Yıldız: PKK etkin bir partidir!
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Rene Van Der Linden, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ve komisyon üyeleriyle bir araya geldi. DTP'li Bengi Yıldız, toplantıda terör örgütü PKK'yı siyasi parti olarak tanımladı.

Linden'in ziyaretinde, komisyon üyeleri AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu da hazır bulundu.
 
Yakış, Yıldız'ı, "Kürt toplumunu temsil ettiğini öne süren Türk partisinin temsilcisi" olarak tanıttı.
 
Türkiye'de Kürt sorununun geçmişte tabu olduğunu ve yeni yeni tartışılmaya başlandığını belirten Yakış, parti olarak bunu aştıklarını söyledi.
 
CHP'li Hacaloğlu, Yakış'a tepki göstererek, "CHP, daha 1994 yılında Kürt raporu hazırladı, burada çözüm önerilerine yer verdi" dedi.
 
Serbest tartışmanın çok önemli bir adım olduğuna işaret eden Yakış, DTP'nin Meclis çatısı altında olmasının faydalı olduğunu vurguladı.
 
Linden'den Hamas hatırlatması
 
AK Parti Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, parti olarak bölgesel, dinsel ve ırka dayalı milliyetçiliğe karşı olduklarını belirterek, "Ülkeler, kendi menfaatlerini korumak durumundadır. Terörizmin tolere edilecek bir tarafı olamaz. PKK, terör örgütüdür. Müslüman ülkeyiz. Ama bir Müslümanın terörist olması, teröristin de Müslüman olması mümkün değil. DTP'nin PKK'yı terör örgütü olduğunu açıkça kabul etmesi lazım" diye konuştu.
 
Linden de terörist örgüt olarak görülen Hamas'ın seçimlere girip kazandığını belirterek, "Hamas, gidip Gazze'de Abbas ile çatıştı. Demokratik kurallara uymadıkça onlarla görüşmeyi reddettim" dedi.
 
Yakış, DTP içinde farklı eğilimlerin olduğunu belirterek, "Yıldız gibi genç adamlar kendi partilerini sallayabilir. Bu genç insanlar, 'artık Meclisteyiz, bir takım şeyleri yapalım' diye bilmeli" dedi.
 
DTP'li Bengi Yıldız da TBMM'deki tüm siyasi partilerin şiddetin olmadığı, ekonomik olarak güçlü, demokratik bir Türkiye'yi savunduğunu belirterek, "Avrupalı dostlarımızın bunu bilmesini istiyoruz" dedi.
 
Türkiye'nin uzun yıllar sorunlarıyla yaşadığını, ilk kez 25 yıldan beri demokratik sürecin kesintisiz sürdüğünü kaydeden Yıldız, Kürt sorunuyla ilgili sıkıntıların geçmişteki politikalardan kaynaklandığını söyledi.
 
CHP'nin 1990'lı yıllarda sorunu görüp çözüm önerilerini ortaya koyduğunu ifade eden DTP'li Bengi Yıldız, AKP'nin ise bu dönemde bu sorunu çok yönlü ele almaya çalıştığını ve bunun sevindirici olduğunu söyledi.
 
Terör örgütü PKK'yı siyasi parti olarak ifade eden Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü bu sorun hepimizindir, Türkiye'nindir. Parlamento çatısı altında konuşulur ve birlikte çözüm geliştirilirse, belki bu sorun da geçmişte kalır. PKK, ne yazık ki geçmişteki olumsuz uygulamaların sonucu olarak bölgede etkin bir partidir. Ekonomik ve diğer sorunlardan dolayı çok sayıda insan hala PKK'ya katılıyor. Avrupalı dostlarımızdan beklentimiz; sorunlarımızı karşımıza engel olarak çıkarmaları değil, çözümünde bize yardımcı olmalarıdır."
 
Yıldız, "halkın parlamentodan beklentileri" ve "bölge gerçekleri" nedeniyle DTP olarak politika yapmalarının zor olduğunu belirtti.

cnnturk



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,721 µs