En Sıcak Konular

11 milyon YTL harcanan lise nasıl ahır yapıldı

15 Ocak 2008 09:45 tsi
11 milyon YTL harcanan lise nasıl ahır yapıldı İstanbul Pendik'te 11 milyon YTL harcanan lise bitirilmeyince, bugünlerde hayvanlara ve tinercilere barınak oldu.

İstanbul Pendik'te 13 yıl önce temeli atılan Harmandere Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye'de bürokrasinin yarattığı müsrifliğin en bariz göstergesi. 11 milyon YTL harcanan lise bitirilmeyince, bugünlerde hayvanlara ve tinercilere barınak oldu.

VALİLİK SORUŞTURMA AÇTI
İstanbul Bayındırlık Müdürlüğü, okulun bitirilmesi için 12 milyon YTL'ye daha ihtiyaç olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği ise olayın sorumluları ile ilgili gerekli kanuni işlemlerin idare tarafından yapılması gerektiğine karar verdi.

'Buranın haber değeri yok ki!..

Harmandere Endüstri Meslek Lisesi'yle ilgili en ilginç yorumu, Orta Yatırımlardan Sorumlu İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Altay yaptı. Altay, "İş tasfiye edilmiş. Bitirilecek. Buranın haber değeri yok ki. Ben vatandaş olsam bu haberi okumam. Siz yazın biz sonra cevap veririz" diyerek sorulan sorulara yanıt vermekten ısrarla kaçındı.


Okulu ahıra çevirdiler...

Yapım aşamasında ödeneği biten lisenin kapı ve pencereleri yağmalandı. 4 yıldır bir çivi bile çakılmayan okul tinercilerin ve hayvanların barınağı oldu.

Türkiye'de eğitime verilen destekler çoğu kez sonuçsuz kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1995 yılında temeli atılan ve 11 milyon YTL bütçe ayrılan Pendik Harmandere Endüstri Meslek Lisesi, aradan geçen 13 yılda tamamlanamadı. 30 derslik, laboratuvar, atölye ve idari binalar olmak üzere 4 bloktan oluşan okulun ödeneği 2004'te bitince, inşaat tamamen durdu.

YETKİLİLERDEN SES YOK
Kapı ve pencereleri yağmalanan okula 4 yıldır tek bir çivi dahi çakılmadı. Böylece korunmayan lise, öğrenciler yerine tinercilere mekan, hayvanlara barınak oldu. İstanbul Valiliği okulun yağmalanması ile ilgili soruşturma başlatırken, Orta Yatırımlardan Sorumlu İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahri Altay, "İş tasfiye edilmiş. Okul bitirilecek. Buranın haber değeri yok ki" diyerek bilgi vermekten kaçındı.

aktifhaber



Bu haber 3,137 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,215 µs