En Sıcak Konular

Peygambere hakarete tepki yağdı

15 Ocak 2008 10:12 tsi
Peygambere hakarete tepki yağdı

İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaretlerde bulunan Graz Belediye Başkan adayı Winter'a kendi ülkesinden tepki yağdı. Viyana bu çirkin saldırıyı 'Saygısızlık' olarak değerlendirdi.

Avusturya'da yapılacak olan seçimlere ırkçı olarak bilinen Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) adına Graz'dan adaylığını koyan Dr. Susanne Winter'a tepkiler büyüyor. İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaretlerde bulunan Winter, bu yollar seçim propagandası yapmaya kalkışmıştı.

Avusturya'da yapılacak olan yerel seçimlere FPÖ'den adaylığını koyan Dr. Susanne Winter, Graz kentinde yürüttüğü seçim faaliyetleri sırasında İslam dini ve Hz. Muhammed'e karşı çirkin ithamlarda bulunmuştu. Winter'ın bu ifadelerinden sonra harekete geçen duyarlı kamuoyu, tepkisini net bir şekilde ortaya koydu. Avusturya genelinde Winter'e karşı başlatılan tepkilere kayıtsız almayan SPÖ'nün Viyana Belediyesi Entegrasyon Birimi Sözcüsü Ömer El Rawi, Winter'ın açıklamalarını "saygısızlık" olarak niteledi.

El Rawi, FPÖ'nün İslam karşıtı çıkışlarının mide bulandıran bir seviyeye ulaştığını belirtirken, SPÖ Genel Sekreter Yardımcısı Josef Kalina ise BZÖ ile FPÖ partilerini Avusturya'yı güç duruma sokmakla suçladı. ÖVP Graz Eyaleti Parti Başkanı Siegfried Nagl, "Winter, bu sözleri ile sadece kendisine değil, tüm Grazlılara zarar veriyor. FPÖ güvenli bir parti değildir ve kökten dinciler kışkırtılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Siyasiler arasında Winter'a yönelik en büyük tepki Yeşiller Partisi'nden geldi. Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eva Glawischnig, AB Reform Sözleşmesi'ni Nazi Almanya'sına ilhak olarak nitelerken, Parti Başkanı Heinz-Christian Strache'nin ya özür dilemesini ya da istifa etmesini istedi.

BZÖ, Winter'in kabul edilemez açıklamaları karşısında duyduğu kızgınlığı dile getirdi. Partinin Graz eyaleti birinci sıra adayı Gerald Grosz, "FPÖ'nün, sokak çatışmalarına zemin hazırladığı anlaşılıyor" şeklinde konuştu.

Siyasiler dışında sivil toplum da Winter'ın yürüttüğü karalama kampanyasına büyük tepkiler gösterdi. Katolikler olayı "kışkırtma" olarak değerlendirirken, Katolik Akademisyenler Derneği Başkanı ve Hristiyan ve Müslümanlar Platformu'nun kurucusu Paul Schulmeister, Winter'in, sözleri ile halkı bilinçli olarak kışkırttığını vurguladı.

İslam Cemaati Başkanlığı ise, sakin olunması çağrısında bulundu. Avusturya İslam Cemaati Başkanlığı, tüm Müslümanlara sakin olunması ve üçüncü sınıf politikacıların kışkırtmalarına gelinmemesi çağrısında bulundu.

 haber 7



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,420 µs